Türk Polis Teşkilatı’nın 173.kuruluş yıldönümü Aydın Emniyet Müdürlüğü A Hizmet Binası önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ yaptı.

Baştuğ konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı Türk Polis Teşkilatı’nın 173.yılını kutlamanın onur gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Türk Polisi milli ve manevi hasretleri gereği yüksek bir görev şuuruna sahiptir. Bunu geride kalan 173 yıl boyunca da kanıtlamıştır. Polis varlığının gayesi olan toplumdan bağımsız ve toplumsal taleplerden uzak bir anlayış hizmet yürütemez. Polislik artık bir güç kullanma mesleği değil, topluma hizmet sunan bir meslek olarak ön plana çıkmaktadır. Ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında gösterilen başarı milletimizin polisine olan güvenini ve manevi desteğini bir kat daha arttırmıştır. Milletimizin bizlere duyduğu bu güvene layık olmak onlara en iyi ve kaliteli hizmeti vermek öncelikli hedefimiz olmalıdır” dedi.

Polis Haftası ile düzenlenen törene Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube müdürleri ve görevli polisler katıldı.