Endüstriyel yağlar ve kimyasallar üreticisi Alman PETROFER, itelligence ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında SAP’ye yaptığı yatırımla iş süreçlerini dijitale taşıyor. Merkezi Almanya’da bulunan ve İzmir’deki fabrikasıyla bin 200’ün üzerindeki ürün gamını Türkiye ve uluslararası pazarlarda 40’tan fazla ülkeye taşıyan PETROFER, dijital dönüşümünü itelligence ile gerçekleştirerek uluslararası gücünü artırmayı hedefliyor.

İş uygulamaları alanında dünyanın önemli yazılımı SAP’nin ekosisteminde yer alan en büyük uluslararası iş ortaklarından itelligence, kimya sektöründeki birikim ve uzmanlığını PETROFER’in iş süreçlerini kolaylaştırmak için kullanacak. SAP S/4HANA çözümünün en son versiyonu olan ’17.09’un ilk kez devreye alınacağı proje kapsamında, PETROFER’in tüm süreçleri sadeleştirilerek, tek ve entegre bir platform üzerinden yönetilecek. Projeyle gerçek zamanlı iş takibi yapılırken, anlık karar alabilmek için de karar destek mekanizmaları güçlendirilecek. Mayıs 2018’de tamamlanacak proje kapsamında; satıştan pazarlamaya, finanstan üretime, lojistikten ürün geliştirmeye, servisten insan kaynaklarına kadar, PETROFER’in tüm iş süreçleri, tek bir sistem altyapısında birleştirilerek operasyonel verimliliği artırılacak.

Kimya sektörünün devleri SAP ile büyüyor

Küresel değerlendirme raporlarına göre; kimya sektöründe faaliyet gösteren en büyük 100 şirketten 97’sinin SAP çözümlerini kullandığının altını çizen itelligence Endüstri Satışları Direktörü Fatih Irak, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketler, iş süreçlerinde SAP’i tercih etmeye devam ediyor. Bu kapsamda ülkemizin önemli endüstriyel ve otomotiv yağları üreticilerinden PETROFER’in iş süreçlerini kusursuzlaştıracak yeni teknolojileri kullanmak için kendileriyle birlikte yola çıkmaktan büyük mutluluk duyuyor, yeni nesil ERP olarak adlandırdığımız, SAP S/4HANA çözümünün son versiyonunu devreye alacağımız projemizin heyecanını yaşıyoruz" dedi.