Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kastamonu Belediyesi ve Okçular Vakfı işbirliğinde düzenlenen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri sona erdi.

Kastamonu’da Uzunyazı Mevkisinde gerçekleştirilen etkinliklerde çeşitli oyun ve gösterilerde yer aldı. Yarışmalara 8 ilden 20 kulüp ve 235 sporcu katıldı. Yarışların sonunda dereceye giren sporcular, 27-29 Mayıs’ta İstanbul Okçular Vakfı’nda düzenlenecek 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Final Müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemelerinde büyük erkeklerde İbrahim Aydın, Selçuk Şener, Mustafa Yılmaz, Rıfat Demirci, Ömer Faruk Şengül, Cengiz Günday, Abdullah Özdarendeli, Fatih Kürşad Gündüz, Abdullah Özbaş, Oğuzhan Kaval ve Ali Osman Özkurt elemeleri geçmeye hak kazandı.

Büyük bayanlarda Güzün Bengü Tekçe, Özlem Uçan, Semiha Sema Yılmaz, Esra Karagüzel ve Leyla Aydoğan, genç erkeklerde ise Emin Ataalp, Ali Süleyman Daş, genç bayanlarda da Zehra İdrisoğlu ve Medine Öztürk, minik erkeklerde Yusuf Talha Arık, minik bayanlarda Betül Uysal ve Zeynep Ak, karma miniklerde ise Efe Oflaz finallere katılmaya hak kazandı.