Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yapımı tamamlanan pazar yerinin açılışı gerçekleşti.

Gölbaşı Belediyesi tarafından pazarcı esnafının ve vatandaşın tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü Seğmenler pazar yeri açıldı. Kesilen kurban ve okunan duaların ardından konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, pazar yerinin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Gölbaşımıza güzel bir tesis kazandırdık. Resmi bir açılış değil, sadece vatandaşlarımızın ve esnafın mağduriyetini gidermek için bu açılışı gerçekleştirdik. Kapalı otoparkın olduğu, rahat alış veriş yapılacak bir alan oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burası aynı zamanda market rahatlığında alışveriş yapılacak bir yer konumunda. Vatandaşlarımız market arabaları ile rahatlıkla alışverişlerini yapacak. Pazar yerinde aynı zamanda çok amaçlı salonumuz, hanımlar için lokalimiz de var” dedi.

Açılışın ardından pazar yerini gezen Başkan Duruay, market arabasını alarak ilk alışverişi eşi Hatice Duruay ile birlikte yaptı. Başkan Duruay, pazarı dolaşırken pazarcı esnafının da sorunlarını dinleyerek, eksikliklerini giderilmesi için gerekli talimatları verdi.

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan da pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. "Köylü milletin efendisidir. Köylüler çalışmazsa siz yemeği nereden alacaksınız. Siz köylüler ile kalkınıyorsunuz. Köylüyü daha çok görün. Köylü ölüyor” diyen kadına Kaymakam Bilgihan, “Köylü ölü değil merak etmeyin. İhtiyaçlarınız ne ise karşılanacak. Sırasıyla tamamlanacak” dedi.

Kaymakam Bilgihan ve Başkan Duruay pazarcı esnafının çay ikramını da geri çevirmedi.