Yeni Malatyaspor’un sezonu gol kralı olarak tamamlayan futbolcusu Aydın Çetin, şampiyonluk ve yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Attığı 16 golle hem takımını şampiyonluğa taşıyan hem de gol krallığında zirvede yer alan tecrübeli futbolcu, Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğunu değerlendirdi.
Şampiyonluğu en fazla hak eden takım olduklarını ve mutlu sona ulaştıklarını ifade ederek, "Şampiyonluk kolay gelmedi. Birlik ve beraberlik içinde geldi. İlk geldiğim gün şampiyonluk havası vardı takımımızda. Bu ortamda çok zor bir yere geldiğimi de görmüştüm. Malatya gerçekten zor bir şehir. Çünkü şampiyonluğa hasret bir şehir. Baskı altında oynamak, bana biraz zor geldi. Alanyaspor’da bu böyle değildi. Ama takım arkadaşlarım bu zorluğu üzerimden aldı. Takıma çabuk adapte olup, işimi yaptım" dedi.
Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğunda bütün takımın emeğinin olduğunu söyleyen Aydın Çetin, herkese teşekkürlerini sundu.
Çetin, takımdaki tecrübeli oyuncuların katkısıyla bu noktaya geldiklerini belirterek, "Ben her zaman söylüyorum. Benim için yaşlı futbolcu yoktur. Ya çalışmayan futbolcu vardır ya da kötü futbolcu vardır. Bu her zaman böyle devam edecek. Ama yurt dışında böyle bir şey yok. 38-40 yaşına kadar futbol oynayan futbolcular var. Bu bizim ülkemizde çok dile getiriliyor. Ben hiç sıkıntı yapmadım. Kendimi biliyorum çünkü. Benden daha büyük ağabeylerim var. Hala futbol oynuyorlar. Bu konuyu atmamız gerekiyor. Biz buraya kadar tecrübemiz ile geldik. Şampiyonluğun zor olduğunu biliyorduk ama tecrübemiz biz bu hale getirdi. Birlik ve beraberlik sağladık” şeklinde konuştu.
"PENDİK’İN YAPTIKLARI BİZİ HIRSLANDIRDI"
Çetin, geçen sezon çok sıkıntı çektiklerini Pendik ile oynadıkları maç sonrasında yaşanan olayların kendilerini motive ettiğini kaydederek, “Bu sezon sadece federasyon değil, Malatya içinden de Yeni Malatyaspor’un şampiyon olmasını istemeyen adamlar vardı. Biz bunun farkındaydık. Kendi içimizdeki insanlarla uğraşmaktan diğer konulara gücümüz kalmadı. Kendi insanımızı kendi tarafımıza çekmeyi başardık. İnanmayanlar az çok dışarıda kaldı. Aldığımız cezalar bize daha çok güç verdi. Sezon içinde yaşayan tüm olaylar bizi bize daha sıkıca bağladı. Özellikle Pendik maçında yaşananlar. Maç sonrasında öğrendik. O görüntüleri tesislerde günlerce izledik ve bunu hazmedemedik” diye konuştu.
“SÖZLEŞMEM DEVAM EDİYOR”
Sözleşmesinin devam ettiğini, başkan Adil Gevrek’in kendisiyle bir ön görüşme yapıp kalmasını istediğini söylediğini vurgulayan Aydın, gelecek yıl iyi bir takım kurulursa Malatya’nın işini kolay olacağını ifade etti.
Sarı-kırmızı formayı giymeye devam etmek istediğini belirten Aydın, “Sözleşmem devam ediyor. İnşallah yeni sezonda da burada olacağım. Ben Malatya’yı çok sevdim. İnanıyorum Malatyalılar da beni sevmiştir. Başkanla bir ön görüşmemiz oldu. O da benim kalmamdan yana. İnanıyorum ki kalırsam faydam olacaktır” şeklinde konuştu.