Adıyaman’ın Besni ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Dün merkez Hacı Reşit Camiinde ikindi namazından önce okutulan mevlid-i Şerif ile başlayan program bugün Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk koyma devam etti. Polis ve asker şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan’ın, yaptığı konuşmada, “Bu gün mensubu olmaktan kıvanç duyduğum, mazisi başarılarla dolu, Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için, her zaman üstün bir gayret ve fedakârlık içerisinde çalışan Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin korunması, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla, yapılan çalışmalarda halkımızın güven ve desteğini kazanmıştır. Çağdaş ve demokratik bir toplum içerisinde, adalet, tarafsızlık, dürüstlük, liyakat, saydamlık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde, toplumun talep ve ihtiyaçlarına yönelerek, emniyet hizmetlerinin herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayarak, vatandaşın korkusuz bir şekilde yaşaması amacımızdır. Doğu ve Güneydoğunun en huzurlu kentlerinin başımda yer alan Besni ilçemiz de, Besni Polisi olarak görevimizi bilim ve teknolojiden yararlanarak ve toplumun desteğini sağlayarak, suçun önlenmesinde gerekli tedbiri alarak, suç oluştuktan sonra ise gerekli hassasiyeti göstererek, suç ve suçlular ile hukukun üstünlüğü ve insan haklan çerçevesinde mücadele etmekteyiz. Bundan sonrada, özverili çalışmalara devam edilerek, toplum destekli polislik anlayışı çerçevesinde, kaliteli bir güvenlik hizmeti sunarak, huzurlu bir Besni için çalışmalarımız devam edecektir.
İlçe Emniyet müdürlüğü olarak bu hizmetleri verirken her zaman yanımızda olan eksik ve hatalarımızda bizleri uyaran, başarılarımızda bizleri ödüllendiren Kaymakamımız Sayın Emrah Yılmaz’a, adli kolluk alanında bizlere öncü ve önderlik eden Cumhuriyet savcılarımıza şükranlarımızı arz ederim. Vatanı uğuruna görevlerinin başımda canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerinle, halen görevleri başımda olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk Ve başarılar diliyor ve tüm Besni halkına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu ‘’Ey mehteran’’ adlı mehter takımı gösterisi yapıldı. Daha sonra okul öğrencileri katılan misafirlere şiirler okudu. Şiir’in ardından Besni Servi Erdemoğlu Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu müzik korosu eşliğinde şarkılar söylendi.
Törene, Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Güngör, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Jandarma Üsteğmen Mustafa Baş, Belde Belediye Başkanları, kurum amirleri, STK Temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.