Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Gençlik Kolları Teşkilatı üyesi gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ’Gençlik Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.
Hilton Oteli önünden başlayan yürüyüşe AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Sait Kayan, AK Parti’li gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen meşaleli ‘Gençlik Yürüyüşü’ne, sahilde bulunan vatandaşlar da büyük destek verdi. Türk bayrakları ile alkışlar eşliğinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yürüyen gençler, Türkiye’nin geleceği, huzuru, barışı ve istikrarı için yürüdüklerini ifade ettiler. Meydanda Tarsus’ta vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın posteri önünde ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları atan AK Parti’li gençler, Özgecan’ın katiline en yüksek cezanın verilmesini istediler.
Burada açıklama yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Sait Kayan, 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının Türkiye Cumhuriyeti’nin hem başlangıç tarihi olduğunu hem de bu milletin geleceğe doğru yürüdüğü ilk adım olarak tarihe geçtiğini hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin bağımsız yaşama azminin ortaya çıkardığı en büyük değer olduğunu söyledi.
19 Mayıs’ın yalnızca gençliğin değil aynı zamanda da geleceğin bayramı olduğunu vurgulayan Kayan, “İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali, istiklal ve bağımsızlık şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Türkiye, bugün aradan geçen zaman içerisinde gelişmiş bir ekonomi ve demokratik hukuk devleti olma yolunda ciddi mesafeler kat etmiştir. Bugün ülkemizin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, mutlu ve huzurlu bir ülke olarak gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir. AK Gençlik olarak hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmaktır" dedi.
Konuşmaların ardından AK Partili gençler dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı.