Kayseri’de ’P’ plakaları olmadığı için eylem yapan servis sahipleri, Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Servis sahipleri ile görüşen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, şoförlerin sıkıntılarının çözüleceğini söyledi.
Kayseri’de ’P’ plakası olmadığı için sürekli para cezası ödediklerini iddia eden servis sahipleri eylem düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gelen servis sahipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüşmek istedi. Bakan Çelik’in yurtdışında olmasından dolayı servis sahipleri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın şoförler ile görüştü. Meclis Salonu’nda eylem yapan servis sahiplerini ağırlayan Yalçın, sıkıntılarını dinledi. Servis sahiplerine teker teker söz veren Yalçın, servisçiler ve servis sahipleri için çalıştıklarını söyledi. Servis sahiplerini korsan olmaktan çıkarmak için çaba sarf ettiklerini belirten Yalçın, şunları söyledi:
"Yasal olmayan bir çalışma düzeni var. Toplu taşıma işi UKOME tarafından düzenlenirdi. Siz UKOME şartlarına taşımadığınız için korsan durumundasınız. Bu 2 bin 205 kişide korsan gibiydi. Biz sizi korsan olmaktan çıkarıp yasal bir yere oturtmaya çalışıyoruz. Bizimle bunun mücadelesini vermeyin. Biz sizin için mücadele veriyoruz. 2 bin 205 arkadaş bize gelerek, belgeledi ve bu belge ile Allah ömür verdiği süre içerisinde kendileri, aileleri hatta torunları bile personel taşıma hakkı elde etmiş olacak”dedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmelerin ardından servis sahipleri, ortak bir dilekçe yazıp Büyükşehir Belediyesine taleplerini ilettikten sonra ayrıldılar.