Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - CHP'nin, 92'nci kuruluş yıldönümü İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda törenle kutlandı. Kutlamaya çok sayıda partilinin yanı sıra milletvekili Zekeriye Temizel de, kendisiyle aynı ismi taşıyan dedesinin İstiklal Madalyası'yla geldi.
İzmir'in kurtuluş gününün yanı sıra CHP'liler partilerinin 92'nci kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde kutladı. Tören, CHP İzmir İl başkanı Bedri Serter'in kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla anıta çelenk koymasıyla başladı. Törene diğer milletvekilleriyle gelen Zekeriye Temizel'in, kendisiyle aynı ismi taşıyan dedesinin İstiklal Madalyası'nı yakasına taktığı gözlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törende İl Başkanı Bedri Serter, konuştu. Kutlama yapılan alanda 93 yıl önce, ülkeyi kolayca ele geçirmeyi, orduyu kısa sürede yok etmeyi düşünen işgal askerlerinin korkudan attıkları çığlıkların duyulduğunu söyleyen Serter, “Bu toprakları ele geçirmeye çalışanlar, bu ülkenin insanlarının vatanına, özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan düşkünlüğünü hiç hesaba katmamışlardı. Hesaba katmadıkları ve sonlarını hazırlayan en büyük unsurda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehanın bu topraklardan çıkacak olmasaydı. Anadolu'dan Mustafa Kemal Atatürk ve kurmay silah arkadaşlarının komutasındaki kahraman mehmetçiğin süpüre süpüre getirdiği düşman askerleri için İzmir son duraktı. Artık onlar için hem kara sona ermiş, hem de Türkiye'yi işgal etme, parçalama ve paylaşma hayalleri suya düşmüştü" dedi.
CHP İZMİR'DİR, TÜRKİYE'DİR
92 yıllık çınarın yeni filizleri olma gururunu yaşamayı hak ettiklerini söyleyen Bedri Serter, “Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz. Kendi saltanatları, ikballeri uğruna her şeyi mübah sayan, ülkemizi kan gölüne çevirmek uğruna kendi saraylarında, kendilerini kurtarma derdine düşenlerle mücadele etmek ve tüm karanlık planlarını ortaya dökmek için siyaset yapıyoruz. Bu son dönemde yaşanan iktidar savaşlarında, CHP hiçbir makam istemeden, sadece ülkemizin kaos ortamı yaşamaması, daha fazla askerimizin şehit olmaması, dünyaya daha fazla rezil olmayalım diye tüm yolları deneyerek, hiçbir makam, hiçbir yetki istemeden sağlam bir hükümet kurma girişimleriyle, bu ülkeyi ve insanlarını nasıl düşündüğünü bir kez daha göstermiştir. CHP, bu ülkede savaşı bitirip, huzuru getiren partidir. CHP, Cumhuriyeti kuran, ona en çok sahip çıkan partidir. CHP, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. CHP İzmir'dir, Türkiye'dir" dedi. Bedri Serter konuşmasının sonunda ise, “Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, İktidar ve saltanatın sürmesi için yapılan hiçbir hesap, bizim insanımızın, askerimizin canından daha değerli değildir. Bunun karşısında duracak, halkıyla birlikte gözünü kan bürümüşlere ve iktidarının sürmesi için her yolu mübah sayanlara dur diyecek olan, Halkın ve Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

FOTOĞRAFLI