AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un tarımsal altyapı proje ve yatırımları bakımından bölgesinde cazibe merkezi durumunda bulunduğunu, yapımları devam eden HES, sulama ve gölet projelerinin tamamlanmasıyla birlikte il tarım ekonomisinin güç kazanmayı sürdüreceğini belirtti.

Aydemir’den şantiye çıkarması

Erzurum’daki çalışmaları kapsamında Sakalıkesik Sulama Projesi inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Aydemir, yatırım süreciyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. 115 bin dekar tarım arazisinin borulu sistemle sulanmasını sağlayacak Sakalıkesik Projesinin aksatılmadan yürütüldüğü, planlanan sürede tamamlanarak tarım kesimine hizmet vereceğini belirten Milletvekili Aydemir, Mart ayında 16 muhtarın katılımıyla gerçekleşen Sakalıkesik zirvesini hatırlatarak, ‘Toplantıda söz verdiğimiz üzere Sakalı Kesik Sulama Projesine ilişkin gelişmeleri takip ediyoruz. En mühim safha olan ve dört gözle beklenen 1.200 metrelik ana hattın boruları gelmeye başladı. Çok kısa sürede ovaya su verilecek inşallah” dedi.

Kentsel dönüşüm izlenimi

Sakalıkesik’teki incelemelerinin ardından Gaziler ve Kavak Mahalleleri’ne giderek kentsel dönüşüm çalışmalarını takip eden Milletvekili Aydemir, Büyükşehir Belediyesinin örnek ve titiz bir süreç izleyerek, kentsel dönüşümde tarih ile bugünü buluşturacak bir hassasiyet sergilediğini, Başkan Mehmet Sekmen’in Kentsel dönüşümle tarihi bir çaba gösterdiğini kaydetti.

Aydemir Kavaklıların konuğu oldu

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği alanda Gaziler ve Kavak Mahallesi sakinleriyle görüşen Milletvekili Aydemir, vatandaşların dönüşüm odağındaki taleplerini dinledi, beklentilerini kaydetti. Aydemir, Erzurumlunun kentsel dönüşüm konusunda ortak bir memnuniyet içinde bulunduğunu ifade etti.

Aydemir Mahallebaşılı Dadaşlarla buluştu

Günlük çalışma programı çerçevesinde yetiştiği Mahallebaşı semtini ziyaret eden Milletvekili Aydemir, semt esnafının konuğu oldu. Mahallebaşılılarla hasret gidererek hasbihal eden Milletvekili Aydemir, semt esnafının ülke, bölge ve il gündemine dair gözlem ve tespitlerini paylaştı, semt esnafının Afrin’de sergilenen Milli duruşa verdiği destek, TSK’ya başarı niyazı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik muhabbet ve ihtirama ortak oldu.

‘Mahallebaşılı Dadaşlar devletimize, Cumhurbaşkanımıza duacı’

Milletvekili Aydemir, “Adı üstünde” deriz ya. Mahallebaşı da öyle. Mahallelerin başı. Ziyareti ihmal etmiyoruz. Bu defa da, öyle yaptık ve hemşehrilerimizi dinledik; bildiklerimizi aktarıp, gelişmelerden haberdar olduk. Semt halkının AK parti ‘ye olan itimatın sınırı yok şükür. Milli duruşa destek tam. Mahallebaşılı dadaşlar devletimize, Cumhurbaşkanımıza duacı” dedi.