Samsun'da Ziraat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 'Kırsal Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Rolü' başlıklı panele katılan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, soru yağmuruna tutuldu.

PANELDE KONUŞTU

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra Ovası'na yapılacak Sebze ve Meyve Hali projesine mahkeme tarafından 'Yürütmeyi Durdurma' kararı alınırken, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, bu projenin yapılacağı yer ile ilgili panelde kendisine sorulan soruya verdiği yanıtta "Evet orası bir tarım arazisidir" dedi.

SORU YAĞMURUNA TUTTULAR

Samsun'da Ziraat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 'Kırsal Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Rolü' başlıklı panele katılan Korkmaz'a, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, İnşaat Mühendisi Murat Şenel, Eski ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun ve Eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Değerli, Bafra Ovası'na yapılacak Sebze Hali, Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde kurulan Biyokütle Enerji Santrali, kenevir üretimi ve üreticilere desteklerle ilgili sorular yöneltti.

TARIM ARAZİSİ DOĞRUDUR

Panelde, Bafra Ovasına yapılan Sebze ve Meyve Hali projesi için İnşaat Mühendisi Murat Şenel, "Çarşamba Ovası'nda bir gram sulamamız yok. Bafra Ovası'nda da tarım arazinin ortasına hal projesi gerçekleştirildi" derken Korkmaz ise gelen bu tepkiye, "Bafra'da hal yapılan yer tarım arazisi doğrudur. 190 dekar. Bafra'ya bir hal yapılması lazım. Bu alanın yarısı hazine arazisi. Maliyet düşüyor. Daha yukarılara yapalım diyelim ve 40 kilometre yukarıda yer bulduğunuzu kabul edin. Gariban çiftçi, 40 kilometre gidecek ve 40 kilomete gelecek. Bafra'nın her yeri tarım arazisi. ÇED raporlarına da baktım. Benimle alakalı bir konu değil. O yüzden diyorum ki farklı bir bakış Bana açıkça sorulursa söylüyorum" yanıtını verdi.

SANTRAL DE GÜNDEME GELDİ

Gerçekleşen panelde, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı da Çarşamba Ovası'na kurulan Biyokütle Enerji Santrali'ni, Eski ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun kenevir ve Çarşamba Ovası'nı, Eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Değerli'de kırsal kalkınmaya sağlanan destekleri Daire Başkanı Korkmaz'a sordu. Korkmaz ise; "Çarşamba Ovası ile alakalı soruların benimle alakası yok. O birimde hiç bu konular gündeme gelmiyor, bize de sorulmuyor" dedi. 

HUKUKİ MÜCADELE SÜRECEK

Öte yandan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez'de panelde yaptığı açıklamada Bafra Ovasına yapılan Sebze ve Meyve Hali ile ilgili gereken hukuki mücadelenin sürdürüleceğini dile getirdi.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.