9 Mayıs’ta İspanya’nın Sevilla kentinde test uçuşu yapan Airbus A400M tipi askeri nakliye uçağının neden yere çakıldığı belli oldu. Uçağın, yazılımsal bir hata nedeniyle 1’nci, 2’nci ve 3’üncü motorlarına güç gitmemesi sonucu düştüğü belirtildi.
İspanyol Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Hava Araçları Kaza İnceleme Teknik Komisyonu (CITAAM), Sevilla kentinde kalkıştan kısa bir süre sonra yere çakılan Airbus A400M tipi uçağın kara kutu ve kokpit ses kayıt cihazı incelemelerini, Airbus Savunma ve Uzay Bölümü temsilcilerinin teknik tavsiyeleri eşliğinde tamamladı. CITAAM tarafından yapılan açıklamada, kalkıştan kısa bir süre sonra, 4 motorlu uçağın motorlarını kontrol eden yazılımda hata oluşması nedeniyle 1’inci, 2’inci ve 3’üncü motorlara güç gitmediği ve mürettebatın tüm çabalarına rağmen arızanın giderilemediği ifade edildi. Açıklamada ayrıca uçuş süresince uçaktaki diğer sistemlerde herhangi bir hata tespit edilmediği bilgisine de yer verildi. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve elde edilen güncel bilgilerin paylaşılacağı dile getirildi.
9 Mayıs’ta İspanya’nın Sevilla kentinde test uçuşu yapan A400M tipi uçak kalkıştan kısa bir süre sonra yere çakılmıştı. Kazada, uçakta bulunan Airbus’a ait 4 mürettebat üyesi hayatını kaybetmiş 2 kişide ağır şekilde yaralanmıştı. 23 imalat numaralı askeri nakliye uçağının Türk Hava Kuvvetleri için imal edildiği bildirilmişti.