Didim’de, 1 Mayıs İşçi Bayramı, sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına katılacak sendika ve Sivil toplum örgütleri saat 11:00’de Didim Belediyesi önünde toplandı. Müzikli kortej eşliğinde Belediye önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Kent meydanında sona erdi.
Yürüyüş esnasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik tedbiri alırken İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk’ta yürüyüşü takip etti. Yürüyüşe Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, CHP Aydın Milletvekili adayı Hüseyin Yıldız, CHP’li Belediye meclis üyeleri, Sendikalar, çeşitli siyasi partilerin örgütleri ve Sivil toplum kuruluşları katıldı.
Yürüyüşte en dikkat çeken pankart ise HDP korteji önünde açıldı. HDP korteji önünde üzerinde PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın resminin de yer aldığı Kürtçe yazılı pankart taşındı. Yürüyüş boyunca taşınan pankart alana gelince kaldırıldı.
Yürüyüşte ayrıca bu yıl Yenikapı tiyatrosu bando eşliğinde yürüyüşe katılırken, Meydana gelen kalabalık polis kontrolünde içeri alındı.
Alana katılan tüm grupların ismi tek tek okunarak teşekkür edilirken,Alanda toplanan yaklaşık bin kişi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla sloganlar attı; hükümet eleştirildi. Kutlamalarda Kalabalık adına bir konuşma yapıldı. Ardından müzik eşliğinde halayla çekildi. Kutlamalar olaysız sona erdi.