Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yeni yılın ilk iş gününde işçilerle bir araya geldi. Duruay, yaptığı açıklamada işçilere müjdeler verdi.
Başkan Duruay Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı Bellas Şirket personelleriyle bir araya geldi.
“HİÇ KİMSEYE SİYASİ GÖZLE BAKMIYORUZ”
Başkan Duruay kamuoyunda işçi kıyımı yapılacak gibi bazı olumsuz bilgi kirliği olduğunu belirterek, “Sizler, belediyemize bağlı şirket elemanlarısınız ve biz bu şirketten hizmet alımı yapıyoruz. Bizim dönemimizde de işe başlayanlar oldu, daha önceki dönemlerden de çalışan arkadaşlarımız var. Sizler şunu iyi biliyorsunuz ki; “Biz hiç kimseye siyasi gözle bakmıyoruz. Partilerimiz farklı olabilir, bu farklılık bizim Türkiyemizin ve Gölbaşımızın bir zenginliği. Biz öyle bakıyor, öyle görüyoruz. Biz çalışma esasını değerlendirirken performanslara göre değerlendirmeye çalışıyor, o şekilde karar alıyoruz. Bu kişilerin işçi olması, müdür olması veya başkan yardımcısı olması fark etmiyor, önemli olan performanstır. Sonuçta hepimizin amacı ortak, hepimiz Gölbaşı’na hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“YAN GELİP YATANA RAZI DEĞİLİZ”
Konuşmasının devamında ise Başkan Duruay, ‘Rızkı veren Allah’tır biz sadece vesile oluyoruz’ diyerek, “Yaptığımız değerlendirme de bazı arkadaşlarımızın performansı düşük bulundu, kimseyi işsiz bırakmak istemiyoruz. İsteğimiz şu; çalışan arkadaşlarımız performanslarını artırsın, biz kimseyle yollarımızı ayırmak istemiyoruz, bu dönemde de ayırmayacağız. İçiniz rahat olsun ancak, performansı düşük olan arkadaşlar zaman içinde burada kalacak diye bir kaide yok, yeniden değerlendirmeye alınabilir. 130 bin insanın vermiş olduğu yetkiyle hizmet etmeye çalışıyoruz. Birileri yatarken, birilerinin çalışmasına gönlümüz razı değil sizlerin de razı olacağına inanmıyorum. Kimsenin çalışmayıp, yan gelip yatmasına razı değiliz” dedi.
“KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYACAĞIZ”
Başkan Duruay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün itibari ile şirket yetkililerimizi bilgilendirerek, hiçbir arkadaşımızla yollarımızı ayırmayacağız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Ama bu, şu demek değildir; Performansı düşük arkadaşlarımızla zaman içerisinde yollarımızı ayırabiliriz. Lütfen herkes çalışmalarına dikkat etsin, gayretli çalışsın, çalışmayanlar yanında ki arkadaşının da hakkını yemesin. Hiçbir arkadaşımızın çıkışını vermeyeceğiz. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz.”
Duruay kendisinin de işçi olarak 6 yıl çalıştığını belirten konuşmasında, “Beni tanıyanlar bilir 6 sene işçilik yaptım. İşçilerin halinden anlarım. Ama performans konusunda tavizimiz yok. Şunu da özellikle bilmenizi isterim ki; Bir tarafta çalışan bir taraf çalışmayan arkadaşlar. İkisi de aynı maaşı alıyor. Bunlara rıza göstermeyecek ve daha katı olacağız.
“KIŞ GÜNÜNDE KİMSE İŞİNDEN OLMAYACAK”
İşçilerin maaşlardaki artışlar ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Duruay, bu konuda çalışma yaptıklarını ifade belirterek, “Asfaltta çalışan arkadaşımız, belediye içerisinde çalışan arkadaşımız ve vasıfsız elemanlar ile ilgili ayarlamaları yapacağız. Bizim personel giderimiz senelik 35-40 trilyon. Oysa Çubuk Belediyesi’nin bütçesi 35 trilyon. Belediyenin içerisinde hiçbir iş yapmayan arkadaşımız, dışarıda karın altında çalışan arkadaşımızdan daha fazla maaş alıyor. Bunlara da bir düzenleme getirdik. Çıkarmayacağımız arkadalar bizim için çok büyük bir külfet ama hepiniz bir aile geçindiriyorsunuz. Şartların zor olduğunu da biliyoruz. Şu kışta kıyamette kimsenin işsiz kalmalarını istemiyoruz. Bazı arkadaşlarımızın maaşı düşebilir, düşecekte. Bunlarda kusura bakmasınlar. İşin ağırlığına göre maaş vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık, bu dönemde de böyle olacak.
Konuşmasının ardından Duruay, işçilerden istek ve temennilerini dinlerken, işçilerden de büyük alkış aldı.