Futbola 11 yaşında Pamukspor’da başlayan 1994 doğumlu Nazillili Muhammed Himmet Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.
Nazilli Pamuksporda 4 yıl oynadıktan sonra 2008 yılında 14 yaşındayken Denizlispor altyapısına transfer olan Himmet Ertürk, 4 yıl Denizlispor alt yapısında oynayarak 2012 yılında Denizlispor’dan Beşiktaş A2 takımına transfer oldu. Beşiktaş’ta Samet Aybaba zamanında A takım ile antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında oynayan ve ardından 2013-2014 sezonu başında Beşiktaş A takımı Almanya kamp kadrosuna dâhil edilen genç Muhammed, başarılı bir kampın ardından Denizlispor ile Beşiktaş arasında çıkan bonservis sorunu nedeniyle 2013-2014 sezonun da Denizlispor A takımına transfer olarak profesyonel sözleşmeye imza attı. Genç yaşında Nazilli’nin gururu olarak isminden söz ettiren Ertürk, en son dönem yaptığı çalışmaları makamında ziyaret ettiği Başkan Alıcık’a aktardı. 2013-2014 sezonunun 2. devresini Kırıkhanspor’da kiralık olarak geçirdiğini hatırlatan Ertürk; “Bu dönemde 3. Lig’de 4 gol atıp 8 asist yaptım. 2014-2015 sezonunda ise Denizlispor A takımında ilk devrenin son 7 maçında PTT 1. Lig’de Denizlispor formasıyla sahaya çıktım ve 7 maçta 3 asist yaptım. Denizlispor’da bu sezon 1 de kupa maçında oynadım. Denizlispor A takımıyla çıktığım ilk 2 maçta 2 asist yaptım. 14 numaralı formam ile sağ açıkta oynuyor ve aynı zamanda da Denizli Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü 2. sınıfta eğitimime devam ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘NAZİLLİLİ GENÇLER GURURUMUZ OLUYOR’
Muhammed Himmet’in ziyaretinden dolayı çok büyük memnuniyet duymasının yanı sıra gururlandığını da söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Böyle geçlerimiz var olduğu sürece sadece ben değil tüm Nazilli gururlanıyor onurlanıyor. Nazilli spor camiası Nazilli’den yetişen sporcu evlatlarıyla her zaman gurur duydu, Rıdvan Dilmen, Serkan Acar Ankara gücü takımından Aydın’dan sonra Nazilli’den Beşiktaş U-19 takımına transfer olan ve şu an Denizlispor A takımı PTT liginde top koşturan Muhammed Himmet Ertürk de Nazili’mizin gururu oldu” dedi.