Zengin Adana mutfağını, kamuoyuna daha yakından tanıtmak için düzenlenen Lezzet Festivali’nde Yüreğir Ziraat Odası da bölgede yetiştirilen birbirinden farklı tat ve lezzetteki ürünlerle yerini aldı.

Adana Valiliği’nce odalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Lezzet Festivali, Seyhan Nehri kıyısındaki eski narenciye parkında başladı. Kebabından şalgamına, içli köfteden Analı kızlıya, onlarca lezzet için 100’den fazla stant kuruldu. Görücüye çıkarılan Adana lezzetleri için görsel şovlar da düzenlendi.

Sadece yöresel yemeklere değil, bölgede yetişen tarımsal ürünlere de yer verilen Lezzet Festivali’nde Çukurovalı üreticileri Yüreğir Ziraat Odası temsil etti. Tarımsal üretim anlamında festivalin tek katılımcısı olan Yüreğir Ziraat Odası’nın standında bölgede yetişen tarımsal ürünler yeraldı. Alara Tarım’ın da katkı verdiği Yüreğir Ziraat Odası’nın standında en dikkat çeken ürün ise bölgede son yıllarda ekimine başlanan ve ejder meyvesi olarak da adlandırılan pitahaya oldu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan da Yüreğir Ziraat Odası’nın standını ziyaret etti. Başkan Mehmet Akın Doğan’dan bölge tarımı ve yetişen ürünler hakkında bilgi alan Vali Demirtaş, Başkan Sözlü ve kent protokolü pitahaya meyvesinin de tadına baktı. Stant, STK temsilcileri ve çitçilerin yanı sıra, kent içinden ve dışından festivale gelen ziyaretçilerin de akınına uğradı.

Her yıl TÜYAP’ın düzenlediği tarım fuarlarına katıldıklarını belirten Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündükleri Lezzet Festivali’nde de yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Adana’nın uçsuz bucaksız ve verimli topraklara sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Lezzet Festivali’nde yer alarak Çukurova’nın bereketli topraklarında yetişen değerli ürünlerimizi, Adanalılar ve Adana dışından gelen ziyaretçilerimize tanıttık. Mesela şuan standımızda Ejder meyvesi var. Çoğu kişi tarafından henüz bilinmiyor. Bölgemizde yetiştirilmeye başlanan bu meyveyi, standımızı ziyaret eden konuklarımıza ikram ederek tadına baktırıyoruz, çok beğeniliyor” dedi. Doğan, Lezzet Festivali’nin önümüzdeki yıllarda kapsamı genişletilerek uluslararası boyuta taşınmasını istediklerini kaydetti.