Malatya’da etkili olan kar yağışı hayatı zorlaştırıyor. Yeni Malatyaspor’un pazar günü TKİ Tavşanlı Linyitspor takımıyla oynayacağı müsabaka öncesi İnönü Stadı’nda kar temizleme çalışmaları sürüyor.
2.Lig Beyaz Grup’ta ikinci yarıdaki ilk maçı kötü hava koşullarından dolayı ertelenen Yeni Malatyaspor, bir ertelemeyle daha karşı karşıya kalmamak için çalışmalarını sıkı tutuyor. Karın yağdığı ilk saatlerde zeminin karla kaplanmaması için önlem alan stat çalışanları, yeşil zeminin büyük bölümünü naylonla kapattı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren İnönü Stadı Müdürü Cem Eren, “Zemin için şuanda herhangi bir sorun teşkil edecek durum yok. Karın yağmaya başlamasıyla birlikte biz de önlemlerimizi aldık. Stat zemininin büyük bir bölümüne naylon serdik. Maçtan önce bu naylonu kaldırmayı planlıyoruz. Zeminin durumu mevsim şartlarını göz önüne aldığımızda, iyi sayılabilir. Geçenlerde stat zeminine dozer soktuğumuz yönünde bir haber yayıldı. Bu kesinlikle doğru değil. Zemin konusunda ben ve ekibim çok hassas” şeklinde konuştu.