Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, gelecek dönemde muhtarların taleplerini içeren 26 maddelik program hazırladıklarını belirterek, bunun milletvekili adaylarına verdiklerini söyledi.
Özünal, talepleri arasında öne çıkan maddelerin başında aile içi şiddet, kadın haklarının korunması amacıyla muhtarlıklara psikolog tahsis edilmesini istediklerini belirtti.
Erdemli Muhtarlar Derneği yönetimini ziyaret eden Özünal , dernek başkanı Abdullah Kurt ve dernek yönetimi ile yaşanan sorunlar ve çözüm yollarını değerlendirdi.
Özünal ziyaret sonrası basın mensuplarına muhtarların yeni dönemde seçilecek olan milletvekillerinden taleplerine yönelik 26 maddelik talep dosyası hazırladıklarına yönelik açıklama yaptı.
Genel Başkan Özinal,“Gelecek dönemde muhtarlarımızı yakından ilgilendiren 26 maddelik taleplerimizi hazırladık. Bunların içerisinde 18. Madde de “Muhtar, mahallesinde, köyünde yaşayan ailelerini bilir, kadına yönelik şiddet, aile uyuşmazlığı sonucu varılan intiharlar, kız, erkek çocuklarının bataklık içine girmesini önlemek, mahalle baskısından kurtulması amacıyla muhtarlıklarımıza psikolog tahsis edilmesini istiyoruz. Her insan tedavi için hastaneye gidemez, gidene de mahallece deli damgası vurulur, ancak vatandaşımız muhtarlıklara işini yaptırıyor gibi gelebilir ve ilgili sorunlarını psikologa anlatıp sorununa çözüm bulabilir. Bizce hazırladığımız 26 maddelik programın en önemlisi olarak bunu görmekteyiz. Bu konuda muhtarlarımıza yetki verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye genelinde 50 bin muhtarın bulunduğunu anlatan Özünal, “Muhtarlarımızın elinin güçlenmesi ve halkın sorun ve istekleri doğrultusunda görüşünün alınması gereken bir konuma gelmesini istiyoruz. Muhtarlarımız toplumun bel kemiğidir. İnşallah gelecek dönemde muhtarlarımıza gereken ilgi ve yetki verilir” şeklinde konuştu.