Kilis Valisi Süleyman Tapsız, haftalık kurum ziyaretlerine İl Sağlık Müdürlüğü’nden başladı.
İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Vali Tapsız bundan böyle her hafta farklı bir kurumda bu tür toplantıların yapılacağını söyleyerek, kurumların yerinde inceleneceğini ve faaliyetleri hakkında daha geniş bilgi alışverişinin sağlanacağını ifade etti.
İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Yemliha Aksoy tarafından, Kilis’te yürütülen genel sağlık hizmetleri ile kurumun yatırımları hakkında sunum yapıldı.
Daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nöroloji Uzmanı .Dr.Serdar Sarıfakı, yapımı devam eden 115 yatak kapasiteli Kilis Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası ile ilgili bilgiler vererek, yapım çalışmalarında sona gelindiğini, Öncüpınar Mahallesi’nde mülkiyeti Kilis Belediyesine ait olan arsanın ağız ve diş sağlığı merkezi olarak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Sarıfakı, ayrıca Kilisli hayırsever Mustafa Görpe tarafından bağışlanan tarihi binanın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve buranın “Evde Sağlık Hizmetleri Merkezi” olarak planlandığını ifade etti.
Vali Süleyman Tapsız’a, Vali Yardımcısı Bekir Atmaca, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Sinan Bulut, Valilik Yazı İşleri Müdürü İhsan Eray ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuri Yeşilçimen katıldı.