Estetiğin, güzelliğin yaşı yok ama iş cerrahiye ya da medikal estetik müdahalelere gelince, “hangi yaşta, hangi estetik uygulama yapılmalıdır” soruları gündeme geliyor.
Estetik cerrahi ve medikal uygulamalara başvuranların yaş ortalaması günden güne düşerken, Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Selçuk Aytaç, estetik cerrahideki doğru zamanlamayı açıkladı. “İhtiyaç duyduğunuz her zaman estetik cerrahiden yardım alabilirsiniz” diyen Op. Dr. Aytaç, “Medikal güzellik uygulamaları da aynı şekilde ama genel olarak bir zamanlama yapmadan evvel, bedenimizi bir armağan olarak kabul edip, her açıdan iyi bakmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. İyi beslenin, spor yapın, kötü alışkanlıklardan uzak durun, cildinizi nemlendirin, bunların hepsini yerine getirdiğiniz zaman, zaten bazı önlemler de almış oluyorsunuz aslında. Cildiniz daha geç yaşlanıyor, sarkmalar ve form kayıpları daha az yaşanıyor. Ama doğuştan gelen kepçe kulak gibi bir sorununuz varsa, en erken 6 yaşından itibaren estetik cerrahiden yardım alabilirsiniz” şeklinde konuştu.
18 YAŞINDAN SONRA BURUN ESTETİĞİ
Burun estetiği için ergenlik çağının bitmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Selçuk Aytaç, çoğu hastanın iş hayatına atılmadan evvel, burun estetiği yaptırmak için geldiklerini ve eğer rahat nefes alamama gibi fonksiyonel bir sorunları varsa, 18 yaşından sonra burun estetiği yaptırabileceklerini açıkladı. Aytaç ayrıca, “30-40 yaş arası ilk çizgilerin belirdiği yıllar. Çizgiler derinleşmeden yağ transferi, Örümcek Ağı Estetiği, botoks gibi uygulamalar yapılabilir. Türkiye geneline baktığımızda 35’inden sonra anneler çoğunlukla göğüslerinin sarkıklığından şikayetçi oluyorlar. Bu yaşlar göğüs estetiği içinde son derece uygun yaşlardır” dedi.
40’LI YAŞLARDA EN FAZLA YAPILAN ESTETİK OPERASYON
40’lı yaşlarda herhangi bir deri elastikiyeti sorunu yaşanmamasına rağmen, metabolizmanın yavaşlamasından dolayı, bölgesel yağlanmanın arttığını söyleyen Op.Dr. Selçuk Aytaç, lazer lipoliz ve acısız lipocuction olarak geçen liposculpture operasyonların uygun olduğunun altını çizdi. Aytaç ayrıca “Yine bu yaşlarda, yağ transferi ve botoks uygulaması da en fazla tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor” dedi.
50’Lİ YAŞLAR, TOTAL GENÇLEŞTİRME ZAMANI
50’li yaşlar için total uygulamaların uygun olduğunu söyleyen Aytaç, “50 yaş ve sonrasında artık kaybolan cilt altı dokularına müdahale etmek gerekir. Hemen hemen her bölgede bu tarz sorunlar yaşanacağı için, özellikle total yüz gençleştirme ile, boyun, yüz, göz ve çevresi, alın ve dekolte bölgelerine uygulama yapıyoruz. Bu yaşlarda karın germe, bölgesel yağlardan kurtulmak için yapılan liposculpture uygulaması, vücudun form kazanmasına fayda sağlıyor” dedi.