TFF 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden Kızılcabölükspor, evinde konuk ettiği Ankara Adliyespor ile oynadığı 6’ıncı haftanın karşılaşması sonrasında, çıkan olaylar nedeniyle ağır cezalar aldı.

TFF 3. Lig 3. Grup takımı Kızılcabölükspor’a, ligin 6. haftasında evinde karşılaştığı Ankara Adliyespor maçının bitiminde yaşanan olayların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ağır cezalar geldi.

Maçın ardından PFDK’ya sevk edilen yardımcı antrenör Seyfettin Kurtulmuş’a 5 maç, oyuncular Ramazan Erarslan’a 1 maç, Sedat Yahşi’ye 1 maç, Serkan Özen’e 2 maç, Taygun Vurgun’a 2 maç, Mertcan Dadan’a 2 maç ve Gökhan Özer’e 2 maç ceza geldi. Ayrıca kötü ve çirkin tezahürat ile saha olayları sebebiyle kulübe 2 bin 500 TL para cezası verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Kızılcabölükspor Kulübünün, 01.10.2017 tarihinde oynanan Kızılcabölükspor-Ankara Adliyespor TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kızılcabölükspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.”

Futbolcuların aldığı cezalarla ilgili olarak açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Aynı müsabakada kızılcabölükspor Kulübü sporcusu Ramazan Erarslan‘ın, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakadan men ve bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kızılcabölükspor Kulübü sporcusu Sedat Yahşi‘nin, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi Müsabakadan men ve bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada kızılcabölükspor Kulübü antrenörü Seyfettin Kurtulmuş‘un, rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Kızılcabölükspor Kulübü sporcusu Mert Can Dadan‘ın, kavgaya karışmasından dolayı takdiren 2 resmi müsabakadan men ve bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kızılcabölükspor Kulübü sporcusu Serkan özen‘in, kavgaya karışmasından dolayı takdiren 2 resmi müsabakadan men ve bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kızılcabölükspor Kulübü sporcusu Taygun Vurgun‘un, kavgaya karışmasından dolayı takdiren 2 resmi müsabakadan men ve bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kızılcabölükspor Kulübü sporcusu Gökhan Özer‘in, kavgaya karışmasından dolayı takdiren 2 resmi müsabakadan men ve bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”