Bir süre önce Milletvekili aday adaylığını açıklayan Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu’na destek büyüyerek devam ediyor.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan TBMM 25.Dönem Milletvekilliği Seçimleri için CHP’ye kontenjan adaylığı için başvurusunu yapan Hüseyin Selami Çelebioğlu’na bir destek de Anadolu Konfederasyonu Derneklerinden geldi. Ülkenin değişik yöre ve bölge federasyonlarının çatı kuruluşu olan Anadolu Konfederasyonu’na üye olan federasyon başkanları Çelebioğlu’na tam destek verdi.
Bünyesinde 13 federasyon, 294 dernek bulunduran KAS-KON (Kastamonu Konfederasyonu) Genel Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu, geçtiğimiz günlerde CHP’den kontenjan adaylığı için başvuru yapmıştı. İstanbul Eyüp’te bulunan KAS-KON Genel Merkezi’nde verilen yemekli davette buluşan Anadolu Konfederasyonu’na üye federasyonlar, sivil toplum kuruluşlarının sesinin mecliste duyurulması, halkın sorunlarının STK’lar aracılığı ile çözüm mercilerine taşınması noktasında Çelebioğlu’nun adaylığı ve sonrasındaki süreçte ellerinden geleni yerine getireceklerini vurgulayarak destek sözü verdiler.
Anadolu Konfederasyonu’na üye Diyarbakır, Van, Erzurum, Çorum, Tokat, Bingöl, Amasya Federasyonlarının yanı sıra, Kastamonu Araç, Tosya, Cide, İnebolu, Devrekani, Doğanyurt, Hanönü Federasyonları, Kasderfed temsilcilerinin katıldıkları toplantıdan en kısa zamanda ortak bir deklarasyon yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılması kararlaştırıldı.
Çelebioğlu yaptığı açıklamada. "Ülkeme hizmet etme isteğimdeki kararlılığı bir kez daha vurgulamak amacı ile ve de mensubu olduğum sivil toplum kuruluşlarında beraber görev yaptığım arkadaşlarımdan gelen isteğe uyarak, CHP Genel Merkezi’nin ilk açıkladığı başvuru takviminin son gününde kontenjan aday adaylığı başvurumu yaptım. Siyasette yaşanan sıkıntıların, siyaset yapan kişiler üzerinde yarattığı kırgınlık ve küskünlükler gibi duygusal tepkiler yerine daha çok çalışmaya yönlendirici etkiler yaratması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle 2014 yılı Mart ayında ki yerel seçimde yaşadığım sıkıntıların CHP’ye olan inancımı ve güvenimi sarsmadığını net bir şekilde göstermek üzere, yukarıda da belirttiğim gibi, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev yapan arkadaşlarımın ve hemşehrilerimin de isteğini dikkate alarak bu yola çıktım. Geniş bir kitleye hitap eden bir sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yapmam nedeni ile partime ve ülkeme hizmet etme konusunda en çok nerede faydalı olabileceğim ile ilgili kararı genel merkezimizin takdirine bırakmayı uygun gördüm" dedi.