Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u 17 Kasım 2013 Pazar günü yapacakları aşure etkinliğine davet etti.

Ziyarette, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan aşure etkinliğine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon davet edildi.

Başkan Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, “Yarımadada yaşayan halkın dini inanışına bakılmaksızın herkese eşit olarak hizmet ettiklerini, bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti ve şunları söyledi; İnsanlar zamanında ağaca inanmış, kimisi mermere inanmış. İnanmış da inanmış. Sonuçta herkesin bir inancı var, bence önemli olan bu. Sonunda bir ortak özellikleri var. Hepsinin gözyaşları var. Sıkıştığımız zaman bu gözyaşları akıyor. Kimisinin camiinin musalla taşına akıyor, kimisi cem evinde akıyor. Yani bu gözyaşları akıyor. Ben hep şuna inanıyorum; sevginin olduğu yerde her şey vardır. Yeter ki insanlar sevgisini, saygısını yitirmesin. İnsan kendini nerede huzurlu ve mutlu hissediyorsa ibadet yeri orasıdır” dedi.