Keçiören Belediyesi, anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlediği sera gezisiyle minik ellerin tohumları toprakla buluşturmasını sağladı.
Keçiören Belediyesi, anaokulu öğrencilerine yönelik sera gezilerine devam ediyor. Çevre bilincinin kazandırılması amacıyla mevsimlik çiçek üretim seraları gezdirilerek nasıl tohum ekileceği öğretiliyor. Aşık Veysel Anaokulu öğrencileri, Ovacık’taki Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevsimlik çiçek üretim seralarını inceleme ve bitkilerle ilgili bilgileri ilk ağızdan öğrenme fırsatı yakaladı. Minik eller tohumları toprakla buluşturarak öğrendiklerini uygulama şansı elde ettiler.
Çevre bilincinin uygulamalı olarak küçük yaşlardan itibaren aşılanmasının önemine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocuklarımızın sanal ortamdan ve teknoloji bağımlılığından uzaklaşıp, çevresine duyarlı bireyler olmaları hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toprakla, çiçekle ve doğayla iç içe olmaları için sera gezileri düzenliyor, bizzat bir bitkinin toprakla buluşmasına tanıklık etmelerini istiyoruz. Yeşilin değeri ancak o zaman anlaşılabilir, ancak kendileri o emeği ve çabayı gördükçe koruma konusunda istekli olabilir diye düşünüyoruz" dedi.