HAKKARİ'de 2015-16 eğitim öğretim yılı için program düzenlendi. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kurtaran, bu yıl Hakkari'ye bin 176 öğretmen ataması yapıldığını söyledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği program, Hakkari Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. daha sonra da Hakkari Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu bahçesi'nde tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay A. Aziz Tufan İltaş, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.Vali Canbolat, kendisini çiçekle karşılayan bir kız öğrenciyi protokolde yanına oturtarak bir süre sohbet etti.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bu yıl Hakkari'ye 1176 öğretmen ataması yapıldığını anlatırken il genelinde 74 bin öğrenci ve 4 bin kadar öğretmenle uzun ve yoğun bir eğitim ve öğretim dönemine girdiklerini söyledi. Kurtaran, şöyle dedi:
"702 okul inşaatından 356 tanesi temel eğitim, 416 derliğimiz de orta öğretimde yapılmakta.Yine sizlere daha iyi bir barınma ortamı sumak için 2 bin 720 öğrenci kapasiteli pansiyonlarımızın inşaatları da sürmekte. Bunların bir kısmı bu ekim ayının sonunda hizmete girecek.Geri kalanı da önümüzdeki eğitim döneminde hizmete girmiş şekilde olacak. Bu arada öğretmenlerimiz için 98 lojman yapımı devam etmekte. Ayrıca il merkezinde 55 civarında öğretmen lojmanı inşaatına da çok kısa bir süre sonra başlanılacaktır."
Konuşmanın ardından anaokul öğrencilerinin yaptıkları gösteri büyük ilgi gördü. Hakkari Valisi Canbolat'ın ilgiyle izlediği miniklerin dans gösterisinin ardından folklör gösterisi yapıldı.Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde alınan 150 bisiklet de Vali Canbolat tarafınan okul müdürlerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI