Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Koordinasyon Komisyonu beşinci toplantısı Bakü’de gerçekleştirildi.
Bakü 2015 Avrupa Oyunlarına 5 aydan az bir süre kaldı. Çalışmalar hızla devam ederken 5. koordinasyon toplantısı da düzenlendi. Toplantıdan sonra EOC Koordinasyon Komisyonu tarafından Bakü 2015 Birinci Avrupa Oyunları için yapılan çalışmalardaki son durumu değerlendirdi.
Avrupa Oyunları’nın sporcular için iyi bir tecrübe olacağını söyleyen Azerbaycan Spor Bakanı Azad Rehimov, "Bu 2 gündür yapılan toplantılardaki çalışmalar ve hazırlıklardan Avrupa Olimpiyat Komitesi memnun kaldı. Kısa bir sürede yeni tesisler yapıldı, eski tesisler restore edildi ve esas olarak da hazırlıklar yapıldı. Bizim çok kısa bir süremiz kaldı. Dört ay sonra Avrupa Oyunları’nın açılış töreni yapılacak o güzel geceye az kaldı” ifadelerini kullandı.
Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hikki, yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, birkaç gün boyunca Bakü’de düzenlenmiş fantastik davet için Azerbaycan’a ve Bakü-2015 Avrupa Oyunlarının Organizasyon Komitesine teşekkür etti.
Ermeni sporcuların karşılaşmalara katılmaması durumunda ne gibi önlemler alınacak sorusunu yanıtlayan Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Patrick Hikki, "Verdiğiniz sorunun cevabı çok basit. Bizim bütün üyelerimiz katılacak. Hiç kimse bize aksini söylemedi ve biz bundan mutluyuz” dedi.