Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı, dinç, burnunda ve gözünde akıntı olmayan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Piyasada bazı satıcıların hastalıklı, yaşlı ve dişi hayvanları kurban olarak vatandaşa satmaya çalışacağını kaydeden Şen, vatandaşları sağlıklı hayvan kesimi konusunda uyardı.

Vatandaşların sağlıklı, semiz, resmi kurumlarca denetimi yapılmış, kulak küpe numarası olan erkek hayvanları tercih etmesinin önemine işaret eden Murat Şen, “Kurbanlık satın alırken hayvanın gözünden yaş gelmemesine dikkat edin. Yine aynı şekilde hayvanın burnunun akmadığına emin olun. Tüyleri kırkılmış hayvanların sağlıklı olup olmadığı daha çabuk anlaşılacaktır. Bu nedenle tüyleri kırkılmış hayvanları tercih edin” diye konuştu.

Şen, yerli üreticinin desteklenmesi için vatandaşlar kendi bölgelerindeki yerli, tanıdıkları üreticiden ve Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği logolu satış yerlerinden alışveriş yapmalarının daha uygun olacağını kaydetti.

Murat Şen, büyükbaş canlı hayvan kilogram fiyatının da 19 liradan işlem göreceğini hatırlatarak, “Bu bayramda küçükbaş kurbanlıkların 800 ila bin 500 lira arasında satılmasını öngörüyoruz. Küçükbaşta 50 kilogramın altındaki hayvanların kurbana uygun bir kesim olmayacağını düşünüyoruz” dedi.