Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nde "Bahar Şenliği" etkinliği düzenledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi "Bahar Şenliği" etkinliği düzenlendi. Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Türk Soy Temsilcisi Elçin Gafarlı ve öğrenciler ile davetliler katıldı.
Türk Soy Temsilcisi Elçin Gafarlı yaptığı konuşmada Nevruz Bayramı’nı kutlayarak, gösterilen misafirperverlik için Büyükşehir Belediyesi ve Denizlililere teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ise Nevruz’un, tabiatın canlanması, toprağın verimli hale gelmesi olduğunu belirterek, "Bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde insanlığın bir bütün olarak yenilenmesi için bir fırsattır. 3 bin yıldır kutlanan Nevruz, dostluğun, birliğin, kardeşliğin de simgesidir" dedi
"Bahar Şenliği" etkinliğinde Kırgızistan, İran ve Moldova’dan gelen dans grupları yöresel danslarıyla izleyenleri büyülerken, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinin zeybek gösterisi de uzun süre alkışlandı.
Etkinliklere katılan Kırgızistan, İran ve Moldova’dan gelen dans grupları temsilcilerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci tarafından teşekkür plaketi verilirken, Türk Soy Temsilcisi Elçin Gafarlı da Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci’ye "Türk Soy Tabağı" hediye etti.
Etkinlikte, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, protokol üyeleri ve öğrenciler Nevruz ateşi üstünden atladıktan sonra demir dövdüler.