Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın birlikte yürüttüğü “Antalya’nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” adlı AB Projesi lansmanı yarın yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı’nın yürütücüsü, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın (TUDAV) proje ortağı olduğu Merkezi Finans ve İhale Biriminin (CFCU) “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hibelendirilen, “Antalya’nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” başlıklı Avrupa Birliği Projesi’nin lansmanı Antalya Kültür Merkezi’nde 6 Ekim’de 14.00-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Proje 24 ay sürecek

Antalya’nın deniz ve kıyılarının iklim değişikliğine karşı risk yönetimi stratejisinin hazırlanmasını amaçlayan proje, Antalyalıların bu konuda bilinçlendirilmesini sağlayacak. Ayrıca 24 ay sürecek proje kapsamında turizm, balıkçılık, biyolojik çeşitliliğimiz, tarihi ve doğal miraslarımızı korumak için alınması gereken önlemlerin belirlenebilmesi için 2 yıla yayılacak aktiviteler de planlandı.

Akademisyenler ve uzmanlar katılacak

Projenin lansmanı 6 Ekim Cuma günü saat 14.00- 18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. ‘İklim Değişikliği Etkileri, Etkilenebilirlik ve Uyum’, ‘Yerel Yönetimlerde İklim Değişikliğine Uyum ve Risklerin Azaltılması’ konuları ilgili uzman akademisyenlerin ve konukların da yer alacağı panellerle AKM Perge Salonu’nda Antalyalılarla buluşacak.