ANKARA’da cumartesi günü düzenlenen intihar eyleminde yaşamını yitirenlerden emekli öğretmen 58 yaşındaki Osman Turan Bozacı, Rize’nin Pazar İlçesi’nde toprağa verildi.
Pazar Sahil Camii'ndeki cenaze törenine Osman Turan Bozacı'nın eşi Aysel ile çocukları Çağlayan, Doğuş ve Gamze Bozacı, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Basa, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ile çok sayıda kişi katıldı. Siyah beyaz renkli Beşiktaş atkısı örtülen Osman Turan Bozacı’nın tabutu, öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazın ardından ilçe meydanına götürülmek istendi.  Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, yürüyüşün doğru olmayacağını belirterek buna izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık alkışlarla Emniyet Müdürü Çakıcı'ya tepki gösterdi. Yapılan görüşmelerin ardından, cenazenin araçtan indirilmemesi kaydı ile yürüyüşe izin verildi. Osman Turan Bozacı’nın üzerinde ‘Ölümsüzdür’ yazılı posterini açan grup cenazeyi taşıyan ambulansın arkasından ilçe meydanına kadar yürüdü, ‘Polis defol, bu sokaklar bizim’ sloganları attı.
"KATİLLERİ TANIYORUZ, UNUTMUYORUZ"
Osman Turan Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı, "Benim sadece babam değil yoldaşımdı. Ben ‘baba’ diye ağlıyordum, yanımda biri ‘oğlum’ diye ağlıyordu. Bizler, kocaman bir fotoğrafı tamamlayan birer küçük parçayız. Büyük fotoğrafa bakmalıyız. Katilleri tanıyoruz, unutmuyoruz. Siz de unutmayın" diyerek elindeki karanfili kalabalığa doğru fırlattı.
ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da, kalabalığa hitap ederken, Ankara'da çok renkli bir buluşma gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi. Taş, şöyle dedi:
"Milli ve yerli idik. Ülkenin her tarafından geldik. Elimizde, ‘Barış, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, akan kan dursun’ yazıyordu. Biz bu ülkenin hiçbir çocuğunun ölmesini istemiyoruz. Ne askerler, ne polisler ne Türk, ne de Kürt gençleri ölsün. Biz ölümlere dur demek için Türklerle Kürtlerin bir arada yaşadığı, eşit ve özgür bir Türkiye için Ankara’da buluştuk. Ama barışımız, kardeşliğimiz kana bulandı. Ülkemiz bir yangın yeri, yanıyor. Bu yangını söndürmek için Ankara’ya gittik. Yangına benzin dökmek için değil. O yangını söndürmek için Turan’ da bizim gibi bir itfaiye eriydi. Ama o ateşi söndürmemize izin vermedikleri gibi bizi ateşle yaktılar."
SEDAT PEKER TEPKİSİ
Taş, konuşmasında bir süre önce Rize'de açıklamalarda bulunan Sedat Peker'e de tepki gösterdi, "Rize’de miting yaptırdılar. Cumhurbaşkanı'nın durumu Sedat Peker’e kaldıysa vay haline. Miting yapma özgürlüğü herkese haktır. 'Kardeşlik' adı altında Rize meydanlarında kimse, ‘Oluk oluk kan akacak’ diyemez. Biz de Rizeli isek, Rize'yi ve  memleketi, 'Oluk oluk kan akacak’ diyenlere teslim etmeyeceğiz" diye konuştu. Osman Turan Bozacı’nın cenazesi, konuşmaların ardından Şentepe Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI