Sunucu, gazeteci ve yazar Halit Kıvanç Manisa’da Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde “Kitap Okumanın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu bir konferans verdi.

Konferansa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Anemon Oteller Sahibi İsmail Akçura ve eşi Nihal Akçura, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Halit Kıvanç ilk olarak okulda kendi adına okul kütüphanesinde oluşturulan kıtaplığı inceledi. Kıvanç, bu kitaplığa yazdığı ve okuduğu kitaplardan bağışladı.

88 yaşına kadar hep insanlara hizmet ettiğini, bundan sonrada hayvanlara hizmet edeceğini vurgulayan Halit Kıvanç, insanlarda gördüğü kötülükleri hayvanlardan görmediğini dile getirdi. Güzel olan herşeyi sakladığını söyleyen Halit Kıvanç, “İnsanları, memleketleri turizm tanıtır. Onun için savaşmak yerine turizme destek olun” dedi.

Kıvanç, kitap okumanın önemine değinerek “Bir kitabı okuyup onu bir köşeye bıraktıktan sonra kitap okudum demek marifet değil. Önemli olan okunan kitaplardan başkalarının da faydalanmasını sağlamaktır. Çünkü kitap okumak paradan bile değerlidir. Her yaşın genci olmak önemlidir. İşinizi yaparken kendinizi genç hissetmeniz önemli. Binlerce arkadaş edindim ama en iyi dostum kitap oldu. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitapların çoğu insanlara bir şeyler öğretir, yeter ki o bilgiyi alabilmek önemlidir” ifadelerini kullandı.

Halit Kıvanç, daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, konferansın sonunda Halit Kıvanç’a plaket takdim etti.