Son günlerde özellikle yağıştan dolayı kayganlaşan yollarda meydana gelen kazaların, hız sınırının aşılması ve takip mesafesinin yeteri kadar korunmamasının büyük etkisi olduğunu kaydeden Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oktay Ergör, vatandaşları uyardı. 

"REHAVETTEN KURTULMAMIZ GEREKİYOR"

Kış aylarında sürücülerin çok daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Ergör, "Malum kış ayına girmiş bulunmaktayız. Yağmur yağdığında, araca bindiğimizde yazın üzerimizde bulunan rehavetten kurtulmamız gerekir. Kavşaklarda ve viyadüklerde hızımızı kontrol altına alamadığımız zaman, kazalar kaçınılmaz olmakta. Balık mevsimi de girdi ve avlanan balıklar şehir dışına taşınması sırasında kamyonlardan sızan balık yağları da trafiği olumsuz etkiliyor" dedi. 

"HIZ KONTROL ALTINDA TUTULMALI"

Sürücülere uyaran Ergör şunları söyledi: "Acelemiz yok ve bir hız sınırımız var. Bunları da göz önünde bulundurarak önce emniyet kemerimizi takacağız ve telefonumuzu kendimizden uzak tutacağız. Araçların bakımlarının yapılması da çok önemli. Buharlanma bile olumsuz etkiliyor ve kazalara sebebiyet verebiliyor. Hızı kontrol ettiğimiz sürece, yağmur da olsa kar da olsa hiçbir sıkıntı olmaz. Hız sınırının aşılmaması büyük önem arz ediyor. Yağışlı havalarda takip mesafesinin normalin 2 katına çıkarılması gerekiyor. Tüm bu kurallara uymamız kazaların önüne geçeçektir diye düşünüyorum."   

Haber kaynağı: Emre ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.