Adıyaman’da 180 bin dekar araziyi sulayacak olan Koçali Barajı nedeniyle evleri ve arazileri istimlak edilecek köylülerle anlaşmaya varıldı.
Baraj projesi içerisinde bulunan Doğanlı Köylüleri DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek mutabakata varıp, anlaşma protokolünü imzaladı.
Karşılıklı imzaların atıldığı protokolün hayırlı olmasını dileyen Vali Mahmut Demirtaş, “Koçali Baraj inşaatı içinde gövde sahasında kamulaştırma pazarlıkları tamamlanmış ve Doğanlı köyümüzde 25 parselde 58 bin metre kare alanın kamulaştırma işlemleri tamamlanarak bugün köylülerimizle vardığımız mutabakat sonucunda anlaşma tutanaklarını imzalıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Koçali Barajının hayata geçirilmesi yolunda önemli bir aşamayı daha geçmiş bulunuyoruz. İlimiz için büyük bir anlam ifade eden sulama ve içme suyu amaçlı bir proje olan Koçali Barajının tamamlanması ile birlikte 180 bin 119 dekar tarım arazisi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Bu dev eserin tamamlanması ile yılda 31,5 milyon m3 içme suyu temin edilerek Adıyaman’ın 2050 yılına kadar içme suyu problemi de çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Bu protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.