Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının, Türklerin İsveç’e Göçünün 50’nci Yılı ve Türkiye ile İsveç arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için düzenlediği özel konsere izlemek üzere Eskişehir’e gelen İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.
Büyükelçi Wahlund, ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede, kültür sanat alanında yapılan işbirlikleri için Başkan Büyükerşen’e teşekkür ederek, bu ilişkileri ilerleyen zamanda daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. Konuk büyükelçi, 2015 yılının Türklerin İsveç’e göçünün 50’nci yılı olduğunu ifade ederek, Türklerin İsveç’te yaşamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal gibi Türkiye’nin önemli isimlerinin de İsveç’te yaşadığını söyleyen Büyükelçi Wahlund, son zamanlarda spor basınında sıkça yer alan ve futbol hayatına İsveç’te başlayan Erkan Zengin ile ilgili de bilgi aldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, konuk büyükelçiye Eskişehir’in demografik yapısı, ekonomik kaynakları ve kültür sanat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyükerşen, Eskişehir’in hızla gelişen bir kent olduğuna vurgu yaparak İsveç ile kültürel ve sanatsal alanda kurulan ilişkilerin ilerlemesinden mutlu olduğunu belirtti.