Bölgede Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistem ile güneyli rüzgarlar (Lodos) ile birlikte sıcak havanın etkisi altındadır. Ancak bugün (Salı) akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi ile birlikte batı kesimlerden başlayarak sıcaklıkların hissedilir derecede (6 ila  8 derece) azalarak mevsim normallerinin altına ineceği, hafta sonunda ise Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık hava ile birlikte yeniden artacağı tahmin ediliyor.

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR

Samsun Merkez için gündüz en yüksek sıcaklıklarının; bugün ve hafta sonunda 14-16, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü 9-11 derece,  gece en düşük sıcaklıklarının ise 5-8 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Bugün (Salı): Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sinop çevreleri ile akşam saatlerine kadar Kastamonu çevreleri aralıklı yağışlı. Yağışlar yağmur, Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde (1000 m. ve üzeri) karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı.

12.12.2018 Çarşamba: Bölge geneli yağışlı. Yağışlar yağmur, bölgenin iç kesimlerinde (600 m. ve üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların Ordu il geneli ile Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yine Ordu’nun rakımı 1000 m. ve üzeri kesimlerinde kar yağışının yoğun olması bekleniyor.

13.12.2018 Perşembe: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerine kadar Tokat ve Ordu  ile Samsun’un doğu kesimleri yağışlı. Yağışlar yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde.

14.12.2018 Cuma: Parçalı ve çok bulutlu, Tokat, Amasya, Çorum ile Kastamonu’nun ve Ordu’nun iç kesimleri yağışlı. Yağışlar yağmur, Kastamonu’un iç kesimleri ile bölgenin rakımı yüksek kesimlerinde (800 m. ve üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde.
Hafta sonunda ise bölge genelinde yağış beklenmiyor.

Rüzgarın; bugün (Salı) akşam saatlerine kadar Kastamonu çevrelerinde batılı, bölgenin geri kalan kesiminde ise güneyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (40-70, yer yer 70-90 km/saat) şeklinde esmesi ve akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren ise yön değiştirerek kuzey ve batılı yönlerden orta kuvvette, Perşembe sabah saatlerine kadar kıyı kesimlerde zaman zaman sert (20-40 km/saat) esmesi bekleniyor.


Beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtına ile sıcaklık dalgalanmasının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (Su baskını, Çatı uçması, Ağaç ve direklerin devrilmesi, Baca gazı zehirlenmeleri, Ulaşımda aksamalar, Gribal enfeksiyon vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.