ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Gençlik Değişimleri Programı" kapsamında Ordu'ya gelen yabancı öğrencileri kabul etti.

KA1 Gençlik Değişimleri Programı Kadın Girişimciliği Projesi kapsamında Litvanya, Letonya, Bulgaristan ve Türkiye'den 30 öğrenciyi kabul eden Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerin Ordu'daki programları ve yürütecekleri faaliyetler hakkında bilgi aldı.  

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, öğrencilere Ordu ile ilgili bilgi verdi.

Balkanlıoğlu, Ordu'nun, Karadeniz'in en güzel illerinden biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ordu'nun doğası muhteşem. Dünyada en fazla fındığın üretildiği il Ordu'dur. Ordu'da insanların çoğunluğu geçimini fındıkla sağlıyor. Sizler, bu değişim programları kapsamında gerçekleştirilen projelerle farklı ülkelerin gençleri ile bir araya gelerek kaynaşıyor ve kültürleri daha yakından tanıma imkanına sahip oluyorsunuz. İlimizde sizleri ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ordu'nun doğal güzelliklerini, yeşil ve mavinin büyüleyici güzelliğini, yakından görme fırsatı elde edeceksiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum."

Proje koordinatörü Fatih Turap Kaynar ise "Amacımız projenin konusu olan kadın girişimciliği hakkında bir farkındalık yaratmak. 23 Ekim Salı gününe kadar Ordu'da kalacağız. Sokak röportajlarımız olacak. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

4 ülkeden gelen 30 öğrenci ise gösterilen ilgi ve destekten dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ederek, "Ordu'nun doğal güzelliğine hayran kaldık. Çok güzel vakit geçireceğimize inanıyoruz" dedi.

Ziyarette öğrencilere fındık ve çay ikramında bulunulurken, Ordu'yu tanıtıcı CD, broşür ve fındık ürünlerinin yer aldığı materyaller verildi.