Partisinin Seçim işleri başkanlığı Malatya Bölge Toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, muhalefetin Türkiye’de yıkıcı siyaset yaptığını belirterek “Türkiye’yi yönetmeye fikirleri yok, tek meseleleri AK Parti kazanmasın” dedi.
İl Danışma Kurulu toplantısından sonra AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Malatya Bölge Toplantısına katılan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, yaklaşan 7 Haziran 2015 genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Double Tree by Hilton Malatya’da düzenlenen toplantıda konuşan Şentop, bölge toplantılarını 2 aydır sürdürdüklerini ve 2 bölge toplantısının kaldığını söyledi. Türkiye’nin 7 Haziran’da seçime gittiğini belirten Şentop, ülke tarihinde en önemli seçimlerden birisinin olacağını söyledi. Türkiye’de 1950’den bu yana gerçek manada demokratik seçimler yapıldığını kaydeden Şentop, “Gerçi sandıkta netice ve sonuç alamayacağına inan bazı çevreler yavaş yavaş seçim yaklaştıkça da artacağına inanıyorum sandıklara laf atmaya başlıyorlar. Kendilerince şaibe durumlarına yönelik haberler yapıyorlar. 14 Mart itibariyle seçmen listeleri askıya çıkarılacak. Masa başında uydurulmuş haberlerle algı operasyonu çabalayan çevreler var. Seçimi kaybedeceğini bilen çevreler zaten bizim kaybettiğimiz seçim şaibeli diyerek yaygara koparıyorlar. 14 Mart’tan itibaren seçmen listeleri askıya çıkartılacak isteyen bunları kontrol edebilir” dedi.
AK Parti olarak her zaman milletle beraber olduklarını ifade eden Prof. Dr. Şentop, AK Parti’nin Türkiye’nin en büyük partisi olduğunu belirterek bugün itibariyle 9,5 milyonun üzerinde üye sayısına ulaştıklarını söyledi. Muhalefet partilerinin henüz 1 milyon üyeye bile ulaşamadığını dile getiren Şentop, “Bütün siyasi partilerin üyelerinin sayısı AK Parti’nin üye sayısının yüzde 10’una bile tekabül etmiyor” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin Türkiye’nin en iyi teşkilatlanmış siyasi partisi olduğunu vurgulayan Şentop, teşkilatlanma yapısı ile Türkiye’de çok geniş siyasi bir parti olduklarını söyledi. Türkiye’de AK Parti’yi başka partilerle mukayese etmenin yanlış olduğunu ifade eden Şentop, Muhalefet partilerini de eleştirerek siyasi fikir üretmemekle suçladı.
AK Parti’nin kazanmaması için muhalefetin her şeyi yaptığını belirten Şentop, “Bu siyaset Türkiye’de kurucu değil yıkıcı siyaset. Hiçbir şeye bakmayalım sadece bu Türkiye tablosu Türkiye’nin AK Partinin yöneteceğini diğer partilerin yönetme şansının hiç sıfır oluğunu gösterir. Türkiye’yi yönetmeye fikirleri yok tek meseleleri AK Parti kazanmasın. Aslında kazanmakta istemiyorlar” dedi.
7 Haziran tarihinin muhalefetin son denemesi olduğunu kaydeden Şentop, “Bundan sonra gerçekten siyaset yapan muhalefet partileri olacak. Buna da 7 Haziran seçimleri zemin hazırlayacak”şeklinde konuştu.
AK Parti’nin bir hedefi olduğunu ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını belirten Şentop, “Bizim bir hedefimiz ve davamız var. Bu milleti eskiden olduğu gibi itibarlı bir millet haline getirmek bölgemizde ve dünyada sözü dinlenen ülke olarak Türkiye’yi görebilmek için büyük mesafeler aldık” dedi.
Seçim İşleri Bölge Toplatısına AK Parti Malatya Milletvekilleri ile İl Teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.