Gaziantep’te bir fabrikanın kapanması sonucu, işsiz kalan işçiler, alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle Gaziantep’in yeni Valisi Ali Yerlikaya ile görüşmek için valilik binasına yürüyüş eylemi düzenledi.
Yüzüncü Yıl Parkı’ndan Gaziantep Valiliği binasına doğru yürüyen işçiler, Vali Ali Yerlikaya ile görüşmek istediklerini belirtti. Vali Yerlikaya ile görüşmek üzere aralarında 6 temsilci seçen grup, çıkacak sonuç için valilik binası önünde saatlerce bekledi. Vali Yerlikaya ile görüşen işçi temsilcilerinden Seyfullah Bostancı, şunları söyledi:
“Bizim belli başlı sorunlarımız var. İş yerimiz 2005’e kadar yükselişteyken ondan sonra düşüşe geçti. İş yerimiz zaman zaman işçi çıkararak bu aşamaya kadar geldi. İki yıl öncesine kadar fazla bir sorun yoktu. İki yıldan sonra, sorunlar artmaya başladı. Burada çalışan insanlarımız 15 ila 20 yıl arasında tazminat hakları olan insanlardır. İşçi arkadaşlarımızın hakları var, bu insanlar öncelikle tazminatlarını alabilmenin peşinde.”
Bostancı, Vali Ali Yerlikaya’nın kendilerine yargı konusunda baro ile görüşerek, yardımcı olacağını, kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacağını bildirdiğini aktardı.
Seyfullah Bostancı’nın açıklamalarından sonra, bir araya gelen işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.