Eskişehir’in tarihi Odunpazarlı bölgesinde 20 yıldan beridir üç tekerlekli el arabasıyla genelde eski gaz lambalarını satan İsmet Sarıkaya, yapılan bir tavsiye ile Diyojen gibi gündüz lamba yakarak müşterilerinin dikkatini çekmeye çalışıyor.
Bölge insanının yakından tanıdığını İsmet Sarıaya, bir gün yaşlı bir adamın yanına gelerek bir tavsiyede bulunduğunu ve kendisine ’Bak oğlum, gel sen bu lamba satışlarını yaparken ünlü düşünür Diyojen’in yaptığını yap, yani güpegündüz gaz lambalarını ve feneri yak. ’Ne yapıyorsun?’ diyenlere Diyojen’in ’Adam arıyorum’ sözüne karşılık sen de ’Müşteri arıyorum’ diyeceksin’ dediğini anlattı. Bu sebeple zaman zaman gaz lambalarını yakarak müşterilerin dikkatini çekmeye çalıştığını anlatan Sarıkaya, Odunpazarı’nda genelde yerli ve yabancı turistlerin lambalara ilgi ve alaka gösterdiklerini belirtti.
Son zamanlarda Odunpazarı’nda satışların ve işlerinin iyi gittiğini, bu bölge dışındaki yerlerde satışlarının nedense birazcık düştüğünü belirten İsmet Sarıkaya, ayrıca Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Odunpazarı esnafına verdiği maddi ve manevi desteğinden de çok memnun olduğunu belirterek kendisine teşekkür ettiğini de söyledi.