Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen en güzel hutbe okuma yarışmalarının dördüncü etabı il birinciliği seçmeleri yapıldı.
En güzel hutbe okuma yarışmasında Erzurum Merkez Yakutiye’den Mustafa Koşapınar, Karayazı ilçesinden Mahmut Yılmaz, İspir ilçesinden Sedat Kuşeli, Aşkale ilçesinden Fatih Aslan ve Tortum ilçesinden Sezai Güney yarıştı.
Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, başkanlığında oluşturulan heyette en güzel hutbe okuma yarışması Palandöken Müftülüğü’ne bağlı Muhammed Selami Güneş Cami’inde yapıldı.
Hutbe okuma yarışması sonunda birinciliği Aşkale ilçesinden Fatih Aslan, ikinciliği Yakutiye ilçesinden Mustafa Koşapınar, üçüncülüğü ise Tortum ilçesinden Sezai Güney elde etti. İl Müftü vekili Celal Büyük yarışma sonunda birinci olan Fatih Aslan’a yarım altın hediye etti.
Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük, yarışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenmekte olan yarışmaların 4.etabı olan Hutbeyi Güzel Okuma yarışmasının İl birinciliğine seçmek üzere toplandık, Bu yarışmaya Diyanet İşleri Başkanlığında görevli olanlar katılmakta. İlçelerinde birinci olan arkadaşlarımız il birinciliği için Palandöken Müftülüğü’ne bağlı Muhammed Selami Güneş camisinde yarıştılar. İl birincimizi belirledik, İl birincimiz 11 Temmuz 2015 tarihinde Erzurum’da yapılacak olan Bölge Birinciliğinde ilimizi temsil edecek, Bölgeden çıkacak birinci ise Türkiye birinciliği için yarışacak, Camiler ve Din Görevlileri haftasında kendilerine ödül takdim edilecektir” dedi.