Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Gündoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz gecesi Fetullahçı terör örgütü üyesi vatan hainlerinin milletimize, devletimize, demokrasimize ve milli iradeye karşı giriştikleri alçakça saldırı aziz milletimizin bütün dünyaya ders verircesine gerçekleştirdiği şanlı direnişle bertaraf edilmiştir. Milletimizin emaneti silahları üzerimize doğrultan, milli iradenin sembolü yüce meclisimizi bombalayan hainlerin saldırıları demokrasi destanı olarak nitelenebilecek bir gayretle bertaraf edilmiş, Türk Milleti’nin milli iradeye bağlılığı ve teröre karşı sarsılmaz bir dirençle karşı koyuşu hainleri destekleyen emperyalist güçlere Türkiye’nin büyüklüğünü gösteren bir cevap olmuştur.

Bu hain saldırıya başta Sayın Cumhurbaşkanımız, gazi meclisimiz, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı unsurları ve kahraman milletimiz emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Her zaman millet iradesine ve demokratik değerlere bağlı olmuş, büyük medeniyet mirasımızdan aldığı güçle ülkemizin ilerlemesine katkı sunacak nesilleri yetiştirme gayreti içinde bulunan Anadolu Üniversitesi olarak biz de ilk andan itibaren bu hain girişimi lanetledik ve milli iradenin ortaya koyduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ettik.

Menfur girişimin birinci yıldönümünde, hainlerle kahramanca mücadele ederken şehit verdiğimiz kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."