Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her alanda kadın-erkek eşitliğinin, uygarlığın ve demokrasinin gereği olduğunu belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Kocamaz, Atatürk’ün getirdiği yeniliklerin Türk toplumuna en büyük katkısının, kadına gösterilen saygı ve kadın-erkek eşitliği yolunda atılan adımlar olduğunu belirtti. Kocamaz, “Her alanda kadın-erkek eşitliği, uygarlığın ve demokrasinin gereğidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, bunu yıllar öncesinden gördü ve birçok Avrupa ülkesinde bile kadının seçme ve seçilme hakkı yokken, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Keşke o dönemde kadına gösterilen sevgi ve değer günümüzde de yaşansa” dedi.
Türk kadınlarını, Atatürk ile kavuştukları hak ve özgürlüklerden dolayı kutlayan Kocamaz, Cumhuriyet’in ilk yıllarında seçme ve seçilme hakkı kazanan Türk kadınlarının, gelişmekte olan ülkelere de örnek olduğunu vurguladı.
Mesajında giderek artan kadına yönelik şiddete de değinen Kocamaz, günümüzde kadına şiddetin endişe edici bir boyutta arttığına dikkat çekti. Kocamaz, “Maalesef günümüz Türkiyesi’nde kadınlarımızın can güvenliği, eskiye oranla daha da azalmıştır. Kadına uygulanan şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet, endişe edici bir biçimde artış göstermektedir. Bunun en son örneğini maalesef Mersin’de Özgecan kızımızla yaşadık. Kadına şiddet, taciz ve benzeri uygulamalara verilecek cezaların arttırılması elbette bu tür girişimde bulunmak isteyenler için caydırıcı olabilir ancak, her şeyde olduğu gibi bu konuda da eğitimli bir nesil yetiştirmek büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Türk kadınının okuma-yazma oranının artması ve bilinç düzeyinin yükselmesi ile birlikte hem siyasal hem de ekonomik olarak Türkiye’nin önünün açılacağı inancını taşıdığını dile getiren Kocamaz, Atatürk’ün çizdiği çağdaşlaşma yolunda Türk kadınının her geçen gün daha ileriye gideceği ümidiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygu ve düşüncelerle kutladığını sözlerine ekledi.