Tekirdağ’da artan Bonzai ve uyuşturucu kullanımına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Murat Aras Spor Kulübü ve Serttaekwondo Grubu sporcu ve tekvandocuları yürüyüş yaptı.
Minik sporcularla birlikte Köprübaşı Tekira AVM önünden başlayan yürüyüş, çevredeki vatandaşların da katılımıyla Hükümet Caddesi üzerinden Tuğlalı Park’a kadar devam etti. Yürüyüşün ardından Tuğlalı Park’ta toplanan sporcular ve vatandaşlar, basın açıklaması yaparak Bonzai’nin zararlarına dikkat çekti.
Grup adına açıklama yapan Sertaç Gülersönmez, uyuşturucu madde kullanımının ve özellikle Bonzai kullanımının yaygınlaşarak küçük yaştaki çocuklara kadar ulaştığını belirtti.
Gülersönmez, etkinliği kendi yaşadığı bir olaydan etkilenerek başlattığını belirterek, "Bonzai denen illet birçok yerde, hatta insanların gözü önünde satılmaktadır. Artık yaş aralığı ilkokul çağındaki çocuklarımıza kadar inmiş durumdadır. Bonzai denen illetin birçok çeşidi vardır. Bu olay benim de başıma geldi. Benim Buse Naz Azra (8) adındaki Atatürk İlköğretim Okulu’na giden kızıma bir hap verilmesi bu yürüyüşü başlatmamızı tetikledi. Gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatlarını alan Bonzai ve her türlü uyuşturucu maddeye hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından, yürüyüşe katılan minik sporcular sinemaya götürüldü.