ANKARA, () - HAKKARİ bölgesinde güvenlik güçlerinin son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda PKK'ya ağır darbe vurulurken, terör örgütündeki panik telsiz konuşmalarına yansıdı. PKK'nın Hakkari bölgesindeki elebaşlarından Fethi Atalay telsizden 'Doski operasyonu bizim için kırılma noktası. Şehirlerdeki tüm hücreleri silahlandırarak bir hamle daha yapalım. Halkı canlı kalkan olarak kullanalım" çağrıları yaptı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Dağlıca arasındaki 20'nci kilometrede PKK'lı teröristler geçen cuma günü yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında patlattı. Bazı askerlerin yaralandığı olaydan ardından güvenlik güçleri operasyon başlattı, 2 PKK'lı ölü ele geçirildi. Bu bölgede PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'a geçiş güzergahı olan 30 kilometre uzunluğundaki Doski Vadisi'nde hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Sarp arazi ve mağaralarıyla terör örgütünün barındığı en önemli yer olan ve PKK yandaşlarının zaman zaman 'canlı kalkan' eylemleriyle operasyonları önlemeye çalıştığı Doski Vadisi'ndeki büyük operasyon devam ediyor.
Mehmetçiğin Doski Vadisi’ndeki operasyonunda büyük darbe yiyen PKK teröristler panik içinde kaçışırken, bu durum telsiz konuşmalarına da yansıdı. PKK'nın Hakkari bölgesindeki elebaşı Fehmi Atalay, telsizden konuşmasında "Doski Vadisi operasyonu biçim için kırılma noktası. Çeşitli sebeplerle cevap veremedik. Sonbahar ve kış dönemi 2011 ve 2012 yıllarındaki gibi geçerse bozguna uğrarız" dedi. Bu dönemde PKK yandaşlarının ateşkesten bahsetmemesini de isteyen Fehmi Atalay, "Halk içerisinde şehirlerdeki tüm hücreleri silahlandırarak bir hamle daha yapmamız zorunlu hale geldi. Zorlandığımızda halkı canlı kalkan olarak kullanmalıyız" diye anons etti.
Fehmi Atalay ayrıca, şehirlerdeki terörist hücreleri halkın desteklemediğini de vurgulayarak örgüt mensuplarına, 'Kitlesel eylem ve huzursuzlukların ve halka yönelik psikolojik baskının artırılması', PKK saldırılarının 'korucu ailelerine de yöneltilmesi' talimatlarını verdi.
PKK'nın elebaşı Fehmi Atalay'ın örgütün alt birimlerine 'canlı kalkan' olarak çatışma bölgesine gelenlere örgüt mensuplarının gizlice ateş etmesini ve ardından da 'Askerler canlı kalkanlara ateş edip öldürdü' propagandası yapılması talimatını de verdiği, bazı örgüt yöneticilerinin ' Bizi halka ateş etmeye zorlamayın' tepkisi aldığı belirlendi.
DAĞLICA'NIN İNTİKAMI ALINDI
Güvenlik birimleri bu gelişmeleri, PKK'nın özellikle hava destekli operasyonlarda büyük darbe yediğini, halkın bölücü örgüte gönüllü destek vermediğini, örgütün kış barınması hazırlığında güçlük çektiğini, halkın ihbar etmesi nedeniyle yerleşim merkezlerine inemediğini değerlendirdi.
Hakkari bölgesinde bir çok hücrenin çökertilen PKK'nın 'Doski operasyonu' ile büyük darbe yediğini, çok güvendikleri Doçka uçaksavar mevzilerinin hava operasyonuyla imha edildiğini belirten güvenlik yetkilileri, "Dağlıca'nın intikamı alındı" dedi.
PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık'ın dünkü açıklamalarını değerlendiren güvenlik yetkilileri, "Ortaya savurduğu boş tehditler, içinde bulunduğu ruh halinin ne denli çöküş yaşamakta olduğunun bir göstergesi, yansımasıdır. Bundan bir hafta önce Karayılan’ın da çok uzun ve çelişkili açıklamalarda bulunması Cemil Bayık'ın durumuna benzer bir ruh hali taşıdığını göstermektedir" diye konuştu.