Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi? liderleri tarafından “Medeniyetimize Işık Tutanlar Projesi" gerçekleştirildi.
Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyup Çelikoğlu,Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek’in doğum ve ölüm yıldönümü nedeniyle anma ve anlama programı düzenlendiklerini , öğrencilerin bu gibi ünlü şair, düşünürleri daha yakından tanımaları için okullarda eğitici çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.
Çelikoğlu, proje kapsamında Gençlik Lideri Oğuzhan Gürhani Farabi Anadolu Lisesi ve Müdafii Fahreddin Paşa İmam Hatip Lisesi ’nde öğretmen ve öğrencilere Kısakürek’in hayat hikayesini anlattığını kaydetti.
“KISAKÜREK ESERLERİYLE YOL GÖSTERİCİ OLDU
Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı şiirler okuyup eserlerini anlatan Oğuzhan Gürhani, şöyle devam etti:
“Kısakürek gençliğe ve gençliğin içinde yer alan problemlere reçeteler hazırlamış ve bunlarla bir neslin ardından gelen onlarca neslin tedavisi için bize ışık tutmuştur. Bu topraklar ve millet için, gelecek nesiller için yol gösterici olmayı kendine misyon edinmiş, çok üretken bir insan. Üstadın bizde bırakmış olduklarını, bireyler olarak, toplum olarak, yaşarken hissettiklerimizi dile getirmek ve paylaşmak bizleri onurlandırıyor.”
Ayrıca, gençlik liderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Kampları Projesi" hakkında öğrencileri bilgilendirdi.