Çevrimiçi mesajlaşma devi olan "WhatApp'ta" üstünde çalışılan  yeni özellikle birlikte artık yazışma yaptığınız kişilerin sildiği mesajları geri almasını isteyebileceksiniz.

Geçtiğimiz günlerde platformun bir ‘mesaj düzenleme’ özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Ekran görüntüleriyle görülen bu özelliğin geliştirme aşamasında olduğu aktarılmıştı. Mesajlaşma uygulamasında mesajları silme özelliği bulunuyor. Bu özellik, ‘Herkesten Sil’ veya ‘Benden Sil’ seçenekleriyle mesajları belli bir süre içinde silmenize olanak tanıyor.

"GERİ AL" BUTONU

WhatsApp, yapılan bir işlemi geri almanıza olanak tanıyan bir buton üzerinde çalışıyor. Bu özellikte, örneğin bir mesajı yanlışlıkla silerseniz, bu buton sayesinde bu işlemi geri alabileceksiniz.

WABetaInfo tarafından paylaşılan görüntüde, mesajları sildikten sonra ekranın alt kısmında ‘Mesaj Silindi’ ifadelerinin bulunduğu bir bildirim karşımıza çıkıyor.Bu bildirimin yan kısmında ise işlemi geri almanızı sağlayacak ‘Undo’ (Geri Al) butonunu görülüyor. 

HEM GRUP MESAJLARINDA HEM BİREYSELDE KULLANILACAK

Özelliğin hem grup mesajlarında hem de bireysel mesajlarda kullanılabilmesi mümkün. Ancak, geri alma butonunun ‘Herkesten Sil’ özelliği ile silinen mesajlarda çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor. Ekran görüntüsünde yeni özelliğin ‘Benden Sil’ ile birlikte silinmiş bir mesajda kullanıldığı görülüyor. 

ÖZELLİK GELİŞTİRME AŞAMASINDA

Bunun yanı sıra bu özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu; yani ne zaman herkes tarafından kullanılabilir olacağının bilinmediğini eklemek gerek. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN