Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tüzük, program ve isminde Kürtçe kullanan Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) değişiklik uyarısı yapması üzerine Diyarbakır’daki bazı Kürt oluşumları PAK’a destek ziyaretinde bulundu.
Aralarında Hak ve Özgürlükler Partisi, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi ve Dicle Fırat Diyalog Grubu’ndan oluşan bir heyet, PAK’a destek ziyaretinde bulundu. PAK’ın Diyarbakır İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette, Kürt oluşmaları PAK’a her zaman destek olacaklarını dile getirdi.
Ziyarette konuşan PAK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Feyyaz Ekmen, Yargıtay Başsavcılığı partileri hakkında ihtar anlamında bir yazı yazdığını ifade ederek, bu yazıda PAK’ın Kürdistan kelimesi kullandığı, Kürtlerden söz ettiği için gönderilen yazıda ırkçı bir parti olarak belirtildiğini söyledi. Bu iddiaların tesadüf olmadığını anlatan Ekmen, "Bu iddiaların kaynağında Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık Kürt ve Kürdistan’a bakış açısının tipik ifadesidir. En gülünç olanı ise, var olan bir şeyi ırkçılık olarak suçlayıp, arkasından kendi ırkçılığını bu iddianın arkasında gizlemektir. Kürtler herhangi bir dili yok etmek için uğraşmıyorlar. Kürtlerin herhangi bir devleti işgal etme gibi bir iddiaları yoktur. Biz dünyadaki bütün milletleri kendi kardeşimiz olarak kabul ediyoruz. Hiçbir milleti kendimize düşman olarak görmedik. Bizim sorunumuz sistemlerledir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tüm bunları görmezden gelerek, çok meşru, uluslararası hukuka uygun, bütün çalışmaları açık olan bir partiyi suçlarken esasında bir milleti de suçlamaktadır. Kendimizi değiştirecek bir halimiz yok. Şimdi ben kendime nasıl Kürt değilim diyeyim, nasıl diyebilirim ki, Kürdistan’da doğmadım. Yaradılışa uygun olan bir şeyi değiştirmenin imkanı yoktur. Partimize karşı bir dava açılırsa, biz hiçbir zaman buna boyun eğmeyeceğiz. Yargıtay Başsavcısı davayı açmaya teşebbüs ettiği an kendi başlarına da iş açmış olurlar" dedi.
Kürt oluşmaları adına konuşan Dicle Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gönderdiği yazıya tepki göstererek, "Bu ismi bize veren Allah’tır. Allah’ın yanında bütün isimler, sıfatlar makbuldür" dedi.
Batmanlı, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kürt sorunu yoktur" sözlerini de yorumladı. Batmanlı, "Cumhurbaşkanımızın ardından Gültan Kışanak da ’Kürt sorunu yoktur’ dedi. Onların söylemiyle Kürt sorunu yoktur anlamına gelmiyor. Kürdistan diye bir coğrafya vardır" şeklinde konuştu.