Develi Grubu, Nişantaşı ve Tuzla Viaport’a açılacak iki yeni restoranı ve Viaport Develi Corner için 11 Milyon TL yatırım yapacaklarını, istihdam sayılarını 1100’e çıkaracaklarını ve yeni şubelerle 2015 yılı büyüme hedeflerinin yüzde 30 olduğunu açıkladı.
Develi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi ve markanın dördüncü kuşak temsilcileri Ali Develi ve Nuri Develi grubun 2014 yılı değerlendirmesi ile birlikte yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Develi Grubu, Nişantaşı ve Tuzla Viaport’a açılacak iki yeni restoranı ve Viaport Develi Corner için 11 Milyon TL yatırım yapacaklarını, istihdam sayılarını 1100’e çıkaracaklarını ve yeni şubelerle 2015 yılı büyüme hedeflerinin yüzde 30 olduğunu açıkladı. Develi 2014 yılında gerçekleştirdiği 51 milyon cirosunu da yeni şubeleri ile birlikte yüzde 30 arttırmayı hedefliyor.
Develi Restoranları, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912 yılında, Gaziantep’te kuruldu. 103 yıllık bir lezzet markası olan Develi birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa’nın en iyi restoranlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul’un en iyi 5. restoranı" seçildi. Gurmelerin uğrak yeri olarak bilinen Develi Samatya ise 2006 yılında İngiltere’nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta" listesinde yer aldı.
966 yılında İstanbul’da ilk şubesini Samatya’da açan Develi, bugün Etiler, Ataşehir, Kalamış, Kalamış Marin, Eminönü, Florya, Flora by Develi ile birlikte toplam 8 şubesi ile hizmet veriyor. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Develi “Gaziantep ile bağlarımızı hiçbir zaman koparmadık, grup olarak her yıl ana gıda ürünlerimizin büyük bölümünü Gaziantep’ten satın alarak şehir ekonomisine 2,5 Milyon TL katma değer sağlıyoruz, 2014 verilerine göre yılda 1 milyon kişiyi misafir ettiğimiz restoranlarımızda, yıllık 301 bin kilo et alımı, 11 bin ton fıstık alımı, 5 bin kilo tereyağı alımı yapıyoruz. Hesaplarımıza göre bir yılda sattığımız kebabın uzunluğu 450 km, baktığımızda İstanbul’dan Ankara’ya kadar uzanıyor” dedi.
Grubun yeni yatırımları ve büyüme hedefi ile ilgili bilgi aktaran Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Develi ise “Biz sektörün öncü markası olarak daha önce de olduğu gibi bu dönemde de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor, iki yeni şube yatırımımız ve Viaport Develi ile vitesi büyütüyoruz. Nişantaşı ve Tuzla Viaport’a iki yeni restoran açıyoruz. Ayrıca Tuzla Viaport’ta bir Develi Corner açıyoruz. Bu yeni yatırımlarımızı kısa sürede hizmete açacağız. Yeni şubelerimiz için öngördüğümüz yatırım maliyetimiz ise 11 Milyon TL’dir. Ek olarak bugün itibariyle 850 kişi olan istihdam sayımızı yeni şubelerimizin açılması ile birlikte 1100’e çıkartacağız. Bugün genel olarak bu rakamlara baktığımızda Develi’yi bacasız sanayi kuruluşu olarak tanımlamak hiç de yanlış olmaz” ifadelerini kullandı.