TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında 945 gün sonra deplasmanda üç büyüklerden Galatasaray'ı 3-0 mağlup eden Trabzonspor, Trabzon yerel basınında geniş yer buldu.

Yerel gazetelerin tamamı Trabzonspor'un 3-0 galibiyetiyle sona eren karşılaşmaya manşetinde yer verdi.

Karadeniz Gazetesi "Bir Aslan miyav dedi Büyük Kaplan Kükredi"  başlığıyla duyurduğu haberde, "Trabzonspor 945 gün sonra Galatasaray'ı İstanbul'da yerle bir etti. Ersun Yanal Trabzonspor'la İstanbul'da muhteşem bir gala yaptı. Galatasaray'ı TT Arena çimlerine gömdü. Medjani ve Yusuf'un golleri Bordo Mavilileri zafere taşıdı. Halilhodzic'le durulan fırtına, Yanal'la kasıp kavurdu. Aslan'ı terbiye eden Kaplan, aldığı üç puanla yeniden zirve hesapları yapmaya başladı"  ifadelerine yer verdi.

Kuzey Ekspres Gazetesi ise "Fırtına Arenayı Yaktı" başlıklı haberinde, Ersun Yanal'ın ikinci Trabzonspor dönemine efsane bir başlangıç yaptığını belirterek, Galatasaray'ı Arena'da 3-0'lık skorla adeta yerle bir eden fırtınanın, 14 maçlık derbi hasretine son verirken şampiyonluk yarışında 'bende varım' dediğini ifade etti.

Taka Gazetesi ise "Teşekkürler Ersun Hocam" başlığıyla verdiği haberinde, Ersun Yanal'ın Trabzonspor camiasının özlemine son verdiğini ve 945 gün sonra İstanbul'da zafer sevincini yaşattığını belirtti.

Günebakış Gazesi de "Ersun Yanal, Fırtına'ya adeta kimlik değiştirdi" başlığıyla duyurduğu haberinde şu görüşlere yer verdi:

"Vahid Halilhodzic'in sürekli 'zamana ihtiyacımız var' dediği Trabzonspor, Ersun Yanal ile İstanbul'da Galatasaray'ı resmen dağıttı ve ligin zirvesine tutundu. 945 günden beri derbi zaferine hasret olan Bordo Mavililer, ilk yarı golsüz sona eren maçın ikinci yarısında Medjani'nin 2 ve Yusuf'un 1 golü ile fırtına gibi esip, Galatasaray'ı 3-0 geçti. İlk maçında Galatasaray derbisine çıkan teknik direktör Ersun Yanal ise takımına adeta büyüklüğünü hatırlatırken, oynattığı futbolla da keyif verdi. Deneyimli teknik adam 'Bu takımla iyi işler yapacağız. Daha yolun başındayız' diyerek de bordo mavili taraflara mesaj gönderdi."

Türksesi Gazetesi de "Arena'da kaplan resitali" başlığını kullanarak, Trabzonspor'un Ersun Yanal'la kabuğunu kırdığının yorumunu yaptı.