Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Eylül ayında ürün hasadı başlanacak Siirt fıstığında son 10 yılın en yüksek rekoltesine ulaşılacağı belirtildi.
Geçen yıl Siirt’te 30 Mart tarihinde meydana gelen kar yağışından dolayı fıstık rekoltesinde ciddi düşüş yaşandığını belirten Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, ancak bu yıl havaların çok iyi gittiğinden rekoltenin de beklenenin üstünde olacağını söyledi. Murat, "Siirt’in ekonomisine önemli bir katkısı olan Siirt fıstık ağacının sayısının 9 milyonu buldu. 2002 yılından bu yana Siirt fıstığında ciddi desteklemelerle üretici ihya oldu. Her yıl yeni kurulan fıstık bahçeleriyle ağaç sayısını da artırıyoruz. Siirt fıstığı her sene iklim şartları altında artıyor. Nedeni de 2 yıl önce verim vermeyen veya yeni olgunlaşan ağaçlar da bu yıl verim verecek. Yani, her yıl fıstık rekoltesinde artış yaşanacaktır. Bu da ilin ekonomisine ciddi bir katma değer olacak. Susuz şartlarda tarımın zor yapıldığı alanlarda en ideal ürün fıstık alanıdır. Önümüzdeki dönem de de fıstık üretiminin artırılması için çeşitli desteklemeler devam edecek" dedi.
Murat, önümüzdeki günlerde Siirt Fıstıkçılar Birliği Başkanı, Siirt Ziraat Odası Başkanı ile fıstık bahçelerinde yapılacak inceleme sonucunda Siirt geneli toplam rekoltenin ne kadar olduğunu, ortak bir toplantı ile açıklayacaklarını sözlerine ekledi.